Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Jan H. Schiefloe

- Temmelig sure da Celso valgte FFK

Jan H. Schiefloe, agenten til Celso Borges, understreker overfor ffksupporter.net at det var reell interesse fra belgiske Gent. Hvor vanntett FFKs intensjonsavtale er ønsker han derimot ikke å utbrodere, men vi har forsøkt å få klarhet i dette.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 28. January 2009 - 13:01
Les også:
Relaterte saker:

Spillerens agent har kommet med rosende ord om gårsdagen intervju der Celso Borges gav uttrykk for at han gleder seg til å spille for Fredrikstad. En ting ønsket Schiefloe likevel å understreke:

- Det eneste som ikke var korrekt var at Gent ikke tilbød han kontrakt. Det gjorde de to ganger, og de var temmelig sure da Celso valgte FFK, skriver Schiefloe i en mail til ffksupporter.net.

Schiefloe avslører videre at Celso Borges faktisk kunne ha blitt lagkamerat med en tidligere FFK-yndling - Tarik Elyounoussi:

- Vi var i seriøse samtaler med Heerenveen også. Han hadde også tilbud fra Mexico han sa nei til.

Fotballtrenere, sportsdirektører og agenter rundt om i verden har fulgt det costaricanske stortalentet i lang tid, og Borges har fått ry på seg for å være en meget god fotballspiller. Likevel valgte Borges å vende snuten mot det kalde nord og kampsporten «norsk fotball».

Kan han fortsatt glippe for Fredrikstad?

Ingen vanntett avtale

Anders Grönhagen uttalte nylig overfor Fredriksstad Blad:

- Han er interessant spiller, men det er kun en intensjonsavtale vi har tegnet, så jeg vet ikke hvordan det går.

ffksupporter.net får opplyst av personer som skal ha greie på dette at en intensjonsavtale i utgangspunktet er bindene, men at det likevel er mulig å sno seg unna. For at en avtalen skal være juridisk bindende må spillerkontrakten deponeres hos Norges Fotballforbund. Det skjer ved at et standardskjema sendes inn og en legesjekk gjennomføres.

Det betyr - rent hypotetisk - at dersom klubber som Villarreal eller Sporting Lisboa tilbyr Celso Borges fem millioner kroner i årslønn, så er det mulig for spilleren å hoppe på disse tilbudene. Å argumentere med intensjonsavtalen overfor FIFA-president Joseph Sepp Blatter vil være nytteløst.

Etter hva ffksuppporter.net erfarer skulle Tor-Kristian Karlsen i utgangspunktet reise ned til Costa Rica denne uken for å formalisere avtalen og forsøke å forhandle frem en mulig overgang, slik at Borges kunne være tilgjengelig hele sesongen.

Nå blir det opp til andre i FFK å formalisere denne avtalen - dersom Anders Grönhagen ønsker å satse på spilleren.

Trening- og utdanningskompensasjon

Siden Celso Borges i utgangspunktet har blitt signert som bosmanspiller må FFK bare ut med en trening- og utdanningskompensasjon. Denne kompensasjonen er regulert av FIFA:

- Trening- og utdanningskompensasjon utløses i utgangspunktet når amatører signerer sin første profesjonelle kontrakt. Overgang mellom to fotballklubber for spiller med løpende profesjonell kontrakt er en forhandlingssak mellom partene, forteller Kristian Skjennum i NFF til ffksupporter.net.

Kompensasjon kan også utløses når spiller med utløpt profesjonell kontrakt velger å ikke fornye med nåværende klubb til tross for at han har tilbud om forlengelse. Ordningen med trening- og utdanningskompensasjon gjelder frem til og med den sesongen spilleren fyller 23 år.

- Kompensasjonen ved internasjonale overganger er betydelig høyere enn mellom to norske klubber.

Skjennum forteller at klubbene grupperes i fire kategorier fra én til fire. Norske tippeligaklubber ligger i kategori 2, og det er kjøpende klubbs kategori man tar utgangspunkt i når man beregner kompensasjonen. Unntak for dette er på overganger mellom land tilknyttet EU/EØS, der man benytter gjenomsnittet av beløpet i kategoriene de involverte klubber tilhører.

- For de første fire årene - altså til og med det året han fyller 15 år - benyttes laveste sats uansett, det vil si 10.000 euro. Deretter er satsen 60.000 euro fra det året spilleren fyller 16 år.

Med ffksupporter.nets regnekunnskaper dukker følgende regnestykke opp:

  • 12-15 år: 4 x 10.000 = 40.000 euro
  • 16-21 år: 6 x 60.000 = 360.000 euro

Det tilsier den nette sum av 400.000 euro. Med dagens valutakurs blir dette ca. 3,64 millioner norske kroner.

Tar vi videre høyde for at Borges fyller 21. år 27. mai 2009, og at Saprissa trolig skal kompenseres for dagene frem til overgangen finner sted 1. juli, vil summen bli noe høyere. Ca. 406.000 euro, som igjen tilsier ca. 3,70 millioner norske kroner.

Dersom FFK ønsker å hente Borges før sesongstart må de altså med all sannsynlighet ut med en overgangssum som overgår dette. Hvis ikke, så er det ikke noe poeng for Deportiva Saprissa å slippe spilleren allerede nå.

Ønsker å spille for FFK

- Priser kan jeg ikke kommentere, forteller Schiefloe, før han kan berolige alle FFK-supportere med stor tro på costaricaneren:

- Vi har en avtale med FFK. Celso planlegger å spille for FFK i 2009 og forhåpentligvis fra februar.

Diskutér i forumet: Celso Borges signerte for FFK

(Kilde for valutakurser: DnB Nors valutakalkulator)

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f