Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Schiefloe om Celso Borges

Selv om man må ta høyde for at agenter er salgsmenn er det likevel lovende ord som kommer ut av munnen til Jan H. Schiefloe når vi ber ham Celso Borges. Schiefloe tar seg også tiden til å sammenligne Borges med andre costaricanske tippeligaspillere

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 28. January 2009 - 13:00
Les også:
Relaterte saker:

- Han er en utrolig oppegående, jordnær og høflig person. Snakker flytende engelsk. Godt likt av alle. Pressen skryter av at han har vært så moden og grei å ha med å gjøre siden han begynte å komme i søkelyset som 16-åring i U17-VM og på A-laget til Deportivo Saprissa, forteller Schiefloe til ffksupporter.net.

Og som fotballspiller?

- Meget god fotballforståelse. Meget god teknikk. Meget gode pasninger, både korte og spesielt lange. Velger gode løsninger. Bruker konstant innsiden av hodet. God skuddfot. Sterk i lufta. Bra fysikk. Har hatt stadig fremgang fra år til år og er selvskreven på midtbanen til A-landslaget som 20-åring.

Innehar Borges allerede nå det nivået som kreves for å spille i Tippeligaen?

- Absolutt. Tempoet blir jo en overgang, da det løpes masse i Tippeligaen. Dette er en tilvenningssak. Likeså at man får mer press på seg hurtigere. Men han er så fotballklok og har så fin førsteberøring på ball at dette venner han seg nok fort til.

- Men uansett hvem man tar inn fra land utenfor EU, så tar det 6-12 måneder før de spiller på sitt aller beste. FFK har tenkt å gi han tid til å tilpasse seg uten for mye press de første månedene. Dette er en meget klok strategi.

På spørsmål om han har troen på at Borges blir en hit i Tippeligaen, svarer Schiefloe umiddelbart:

- Uten tvil.

Tippeligaticos

Hvordan ser du på Celso Borges kontra de andre spillerne fra Costa Rica som har vært og er i Tippeligaen? Mange av de er også landslagsspillere som har hatt "store navn" i hjemlandet, men likevel ikke dominert i Norge?

- Alonso Solis kunne blitt en hit i Brann, men ble feil brukt. Han var klart best som en playmaker på topp i en diamant eller hengende spiss, men ble brukt i flat firer og slet seg ut på defensive løp.

- Roy Miller var god i Glimt, og RBK sier nå at han er mye bedre etter ferier i Costa Rica og vil ha han med videre. Han følte nok ekstra press de første månedene i en "stor" klubb som RBK. Nå har han senket skuldrene.

- Cristian Bolanos, som er fra Saprissa også, blir knallgod for IK Start i 2009. Celso Borges har potensiale til å bli meget god. Hans spillerstil passer godt inn i Tippeligaen. Spiller mer direkte enn Miller og Solis. Hans pasninger er verdifille for lag som ønsker å være gjennombruddshissige.

Hvorfor havner han i Norge om han er et så stort talent som det hevdes?

- Det er veldig vanskelig å markedsføre spillere fra et lilleputtland som Costa Rica til de store ligaene. Tyske, engelske, italienske og spanske klubber foretrekker brasser, argentinere, og så videre. Dessuten er de fleste fra Costa Rica ikke gode nok for et slikt nivå. De holder nivå for Hellas, Belgia, Norge, Sverige og Danmark.

- Men det finnes enkelte unntak. Jeg tok 21-årige Gilberto Martinez i 2002 fra samme klubb som Borges til Brescia i Serie A. Han spilte 90 minutter i hver eneste kamp i Serie A i 2002/03-sesongen og er nå kaptein på Brescia. Han har også vært på lån til Roma.

Garro og McDonald

Hvor har det blitt av José Garro og Yherland McDonald?

- Både Jose og Yherland har spilt for mindre klubber i Costa Rica. Yherlands yngre bror Jonathan er aktuell for en tippeligaklubb nå.

Etter hva ffksupporter.net har klart å grave frem spiller Yherland McDonald for Carmelita og José Garro for Puntarenas. Begge klubber i Costa Rica.

Er det noen andre, spennende spillere som skal til Norge i nær fremtid?

- Hold et øye med Cristian Bolanos i IK Start. Han kommer til å bli en av de nye «hitene» i Tippeligaen, avslutter Schiefloe.

Diskutér i forumet: Celso Borges signerte for FFK

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f