Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Celso Borges:

- Gleder meg til å spille for Fredrikstad

Til sommeren blir Celso Borges FFK-spiller, men allerede nå gleder talentet fra Costa Rica seg til å bekle den rødhvite drakten. ffksupporter.net har tatt en prat med spilleren Tor-Kristan Karlsen mener innehar visse likhetstrekk med Chelsea-stjernen Michel Ballack.

Tekst av Stein Andre Sæther og Øystein Holt, Foto: daylife.com
Lagt ut: 27. January 2009 - 01:00

Diskutér: Celso Borges signerte for FFK

Bortsett fra noen ihuga entusiaster av spillet Football Manager, var det få som visste hvem denne spilleren var for ei knapp uke siden. Ut av intet slo nyheten ned i hele fotball-Norge. De fleste kjente til Karlsens CV som viser at han besitter et stort nettverk, noe som gjorde at de fleste supportere var positive - til tross for at navnet var ukjent

Få dager etter Karlsens rosende ord, fulgte presidenten i Borges nåværende klubb, Deportivo Saprissa, opp med å stille spørsmålstegn ved hvordan Borges kunne havne i lille Norge.

Senere har opphausingen blitt noe mer avbalansert med opplysninger som at Borges har ligget ute for salg i hele Europa og at belgiske Gent ikke tilbød spilleren kontrakt da de hadde sjansen. Likevel, det er liten tvil om at FFK har signert en spennende spiller, som kan slå til i Tippeligaen.

Så, hvorfor valgte et 20-årig talent fra Costa Rica akkurat Norge og Fredrikstad som neste stoppested i karrieren?

Inngangsbillett til Europa

- Jeg valgte FFK fordi jeg ser det som inngangsbilletten til Europa. Erfaringen jeg kan oppnå, den strukturerte fotballen, gir meg grunnlaget for å heve mitt eget nivå og møte kravene ute i Europa.

Denne muligheten ville han mest sannsynlig også fått i Gent, og - ifølge han selv - var den belgiske klubben fortsatt interessert i hans tjenester. Likevel ble det Fredrikstad og Norge.

- Gent var interessert i meg, men jeg valgte FFK for jeg så en bedre sjanse for å forbedre meg som profesjonell der. Dessuten er det et veldig bra lag, og jeg har fått veldig gode referanser om klubben fra de jeg har snakket med.

I ly av sportsdirektørens avgang har det blitt ymtet frempå at Karlsen ville gjøre om FFK til en ren farmerklubb. Kanskje var hans eneste signering et tegn på at klubben ville bli nettopp det, om enn ikke i like stor skala. For, som de fleste andre talenter fra utlandet, har heller ikke denne karen sett for seg Fredrikstad som siste stoppested i karrieren.

- Jeg tror alt kommer steg for steg, men selvsagt vil jeg etter hvert spille i en større liga, forteller han videre før han legger til at han tror han blir lykkelig i Fredrikstad, ikke minst fordi han har blitt tatt godt imot allerede, selv uten å ha vært her ennå.

Norsk fotball

Norsk fotball kan være en brå overgang for lekne spillere fra Sør- og Mellom-Amerika. Costaricaneren ser likevel ut til å være bevisst på hva som venter ham når Lillestrøm, Stabæk og de andre tippeligalagene står på motsatt banehalvdel.

- Jeg vet at fotballen i Norge er veldig rask og fysisk, utmerket struktur, veldig gode spillere, men også god ballbehandling, som var en av tingene som appellerte mest ved den norske ligaen.

Borges er dermed forbedredt på sine motstandere, men hva kan vi vente av han i årene som kommer? Hodestyrken til Piiroja? Skuddfoten til Pereira? Eller pasningene til Kvsivik? Ifølge han selv kan vi vente litt av alt det - og mer til.

Styrker og svakheter

- Jeg har en veldig god pasningsfot, både lange pasninger og korte. Min mentale side er veldig sterk. Jeg liker å løpe fra mål til mål for å hjelpe lagkameratene. I tillegg har jeg bra hodestyrke, kan bruke begge beina og har et godt skudd.

- På den annen side kan jeg forbedre hurtigheten på de første fem meterne og jeg trenger å bli bedre fysisk for å imøtekomme kravene til den norske serien, sier han om sine svake sider, før han forteller at han allerede nå jobber med akkurat det siste.

Fredrikstad før sesongstart?

Det har blitt spekulert i at FFK ønsker å kjøpe Borges fri fra kontrakten allerede nå, slik at klubben kan bruke han gjennom hele sesongen, i tillegg til at spilleren får med seg sesongforbedredelsene sammen med sine nye lagkamerater. Akkurat der er det lite nytt å hente fra spilleren selv, som lar det være en sak mellom klubbene.

- Jeg konsentrerer meg om å spille fotball, understreker han.

Avslutningsvis takker han for velkomsten han allerede har fått. Han er glad for å få muligheten til å spille for Fredrikstad og håper å oppnå suksess med laget og supporterne de neste tre årene og et halvt år - foreløpig fra sommeren av.

Er det noe mer du lurer på angående Celso Borges? Send oss en mail med dine spørsmål til support@ffksupporter.net. Skulle interessen være stor nok vil vi foreta et oppfølgingsintervju.

Diskutér: Celso Borges signerte for FFK

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f