Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Tyrkisk interesse:

Millionbud på Raio Piiroja

ffksupporter.net kan avsløre at tyrkiske Gençlerbirligi har lagt inn flere bud på Estlands beste fotballspiller. - Det var aldri mitt valg å ikke dra til Tyrkia, forteller Raio Piiroja.

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 24. January 2009 - 00:01

ffksupporter.net vet at Gençlerbirligi skal ha lagt inn tre bud som alle ble avslått av FFK. Det første budet skal ha vært så lavt som to-tre millioner, mens det siste lå et sted rundt fem millioner kroner. Etter det ffksupporter.net erfarer krevde FFK ti millioner kroner for å slippe Raio Piiroja.

- Det var aldri mitt valg å ikke dra til Tyrkia, forteller Piiroja skuffet.

Økonomisk ville vel dette ha vært svært gunstig for deg?

- Ja, jeg ville ha tjent like mye på ett år i Tyrkia som jeg gjør på tre og et halvt år i Fredrikstad. Omtrent fire ganger så mye, forteller Piiroja til ffksupporter.net.

- Men jeg respekter at jeg er under kontrakt. Klubben hadde all rett til å avslå budene. Når de valgte å gjøre det, så ble det aldri mitt valg å ta, forteller han.

FFK bekrefter bud

En av grunnene til at FFK kviet seg for å selge Piiroja skal være usikkerheten rundt langtidsskadde Jan Tore Ophaug. Det er allerede ganske tynt i de bakre rekker hos Fredrikstad, og da passer det dårlig å selge en av lagest mest trofaste slitere. Grönhagen skal også ha et ønske om å knytte til seg en ny høyreback før sesongen starter.

- Oj, det var gammelt stoff. Dette skjedde jo før jul, er Runar Henriksens umiddelbare reaksjon.

- Det stemmer at vi mottok bud fra Tyrkia som vi selvsagt behandlet seriøst, men som ikke var i nærheten av hva vi forventer for en spiller av Piirojas kaliber, utdyper Henriksen overfor ffksupporter.net.

Turkcell Super League

Den tyrkiske fotballsesongen begynner i august og avsluttes i mai året etter. I januar og desember tar ligaen vinterpause, og etter halvspilt sesong ligger Gençlerbirligi 15. plass i den øverste divisjonen.

Det er totalt 18 klubber i Turkcell Super League, som er navnet på den øverste divisjonen. Ved sesongslutt rykker de tre nederste lagene ned, mens de tre beste lagene i divisjonen under rykker direkte opp. Piirojas budgiver ligger altså etter halvspilt sesong på plassen over direkte nedrykk.

Det internasjonale overgangsvinduet stenger 31. januar, men i dag - lørdag - starter den tyrkiske ligaen opp igjen etter vinterpausen. Lite tyder derfor på at Gençlerbirligi kommer til å øke budet ytterligere.

Raio Piiroja har spilt 91 seriekamper, scoret 5 mål og hatt 4 målgivende pasninger siden han ankom klubben sommeren 2004. Han har rukket å fylle 29 år og sitter på kontrakt ut 2011.

PS! Vi kan opplyse vår fiskeglade estlender om at Ankara er en innlandsby med svært begrensede fiskemuligheter. Kanskje Piiroja skal være glad for at overgangen falt i fisk?

Bør Piiroja selges? Diskutér i forumet!

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f