Sesonger på a-lag 1
Obligatoriske kamper 13 (11 serie, 2 e-cup)
Andre klubber Mariedals IK (1996), IF Elfsborg (1997-2007). I tiden etter FFK: IF Elfsborg (2008-), Örgryte IS (lån - 2009) (alle Sverige)

Biografi

Sommeren 2007 var Anders Grönhagen ute etter å styrke forsvarsleddet. Vidar Martinsen og Anders Prytz var skadet, mens Trond Erik Bertelsen var på vei til Viking. Samme dag som FFK pinlig nok røyk ut av cupen hjemme mot Nybergsund, skrev den tidligere Elfsborg-kapteinen Johan Sjöberg under en utlånsavtale ut sesongen.

Sjöberg hadde spilt for Elfsborg i ti år, men etter en skade i 2006 hadde han slitt med lite spilletid. Elfsborg ble svenske seriemestere i 2006, og vinteren 2006/07 ble de spekulert i en overgang for Johan Sjöberg til IFK Göteborg. Det ville han derimot ikke ha noe av.

- Elfsborg er Sveriges beste lag
, slo han fast overfor Borås Tidning.

Midtstopperen tok umiddelbart plass på FFK-laget og spilte 11 av 13 seriekamper i løpet av høsten 2007. Svensken gjorde sine saker, og var skapte trygghet i det bakre ledd med sin rutine. FFK seilte til slutt inn til en forglemmelig 8. plass.

Adskillig mer dramatikk ble det da FFK skulle ut i sine første Europacupkamper på 22 år. Etter 1-2 i første kamp mot Hammarby i Stockholm, var det revansjesugne rødbukser som gikk til angrep i returkampen på Stadion 30. august.

Til tross for noen halvsjanser stanget man stort sett mot et kompakt Hammarbyforsvar hele 1. omgang.

I 2. omgang skrudde FFK opp tempoet, trykket Hammarby bakover på banen og skapte flere store sjanser, men 0-0 sto seg helt til det 85. minutt. Da fikk FFK frispark på hjørnet av svenskenes 16. meter. En smart pasning endte hos John Anders Bjørkøy som fant et hull i Hammarbymuren. Ballen snek seg inn til høyre for keeper. 1-0 og elleville jubelscener på tribunene. FFK var fem minutter fra avansement i UEFA-cupen.

Men ting snur fort i fotball. På overtid kom en Hammarbyspiller rundt på høyrekanten til FFK og la ballen inn foran mål. En uheldig Johan Sjöberg fikk ballen i hånden, og den russiske dommeren dømte straffe. Straffen ble sikkert plassert i nettaket, 1-1 betydde at Hammarby var videre til 2. runde. Avansementet glapp bokstavelig talt på overtid.

Og med det var FFK-eventyret over. Etter sesongslutt fikk Johan Sjöberg beskjed om at klubben ikke kom til å benytte seg av kjøpsopsjonen de hadde på ham. Sjöberg returnerte dermed til Elfsborg som i mellomtiden hadde kjøpt den svenske landslagsspilleren Teddy Lučić, og i løpet av 2008 ble det lite spilletid for Johan Sjöberg.

Etter å ha spilt åtte kamper for Elfsborg i 2009, ble Sjöberg 2. juni lånt ut til bunnlaget Örgryte som få dager senere annonserte at de hadde ansatt Åge Hareide som klubbens nye hovedtrener.