Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

ffksupporter.net avslører:

Ny FFK-spiller (Gil)makaløst billig!

Den brasilianske forsvarsspilleren Gilmak Queiroz da Silva (23) er klar for FFK. Pris: Ikke ei krone!

Tekst av Øystein Holt
Lagt ut: 14. June 2010 - 22:20

- Gilmak er løpssterk og en bra markeringsspiller. Han bruker begge bein, men er venstrebeint. Gilmak er som brasilianere flest: Veldig offensiv uansett hvilken posisjon han spiller i, forteller talentspeideren Donald Hellstrøm, som står bak overgangen, til ffksupporter.net-

- Gilmak er også en meget god hodespiller, både i egen og motstandernes sekstenmeter, fortsetter Hellström, og forteller samtidig at Gilmak er 179 centimeter høy.

Treffsikker talentspeider

Hellström har en imponerende treffsikkerhet å vise til gjennom sine overganger skandinavisk fotball. Blant annet har han hentet spissene Wilton Figueiredo (Gais, 2005) og Ari da Silva Ferreira (Kalmar, 2006). Begge har senere blitt videresolgt for henholdsvis 30 (Al-Rayyan , Qatar) og 40 millioner (AZ Alkmaar, nederland) svenske kroner.

- I sommer kommer også Wanderson do Carmo (Gais) og Daniel Sobralense (Kalmar) til å bli solgt i. Vi vet ikke akkurat hvilken klubb det blir, men det blir til en klubb i Europa, avslører Hellstrøm.

Gilmak Queiroz da Silva

Hellström opererer ved å la klubbene innledningsvis få disponere spillerne svært billig, og i stedet få godt betalt ved videresalg. På den måten har han press på seg selv for utelukkende å tilby kvalitet fremfor kvantitet.

Denne gangen er det Gilmak Queiroz da Silva som får muligheten til å vise seg frem.

- Jeg har fulgt ham i to år, og Gilmak har utviklet seg veldig i denne perioden, forteller Donald Hellström.

- Han har spilt både som midtstopper, balansespiller og midtbanespiller, fortsetter talentspeideren

FFK anser Gilmak for å være en interessant spillertype, og ønsker hovedsakelig å benytte ham som et defensivt midtbaneanker. Trolig er de tekniske ferdighetene til Gilmak langt over snittet av hva både norske stoppere og defensive midtbanespillere pleier å besitte.

Brasilianeren er bosman, men spilte i Fortaleza, som rykket ned til Serie C. Samtidig gjorde Fortaleza det svært godt i årets statsmesterskap, og endte med å vinne hele turneringen. Etter det ffksupporter.net vet, skal Gilmak ha fått tilbud fra et par Serie B-klubber, menhan ønsket å forsøke seg i Skandinavia.

- Brasiliansk Serie B er en like tøff liga som den italienske Serie B, og holder et høyere nivå enn den svenske Allvenskan. Det er jeg ikke i tvil om, understreker Hellstrøm.

Det blir kåret "årets lag" i statsmesterskapet, og Gilmak ble valgt ut i sin posisjon.

- I statsmesterskapet er det med fjorten lag. Ett lag fra Serie A, og to lag fra Serie B, forteller han videre.

En unik avtale

Alle vet at økonomien til FFK ikke er den beste for tiden. Av den grunn er Gilmak-avtalen rett og slett fantastisk. Donald Hellström betaler for absolutt hele gildet - inkludert lønn - og vil kun få tilbakebetalt de utlagte lønnsmidlene, samt en beskjeden kompensasjon, dersom FFK-velger å benytte seg av kjøpsopsjonen. Det betyr at FFK praktisk talt får disponere Gilmaks tjenester kostnadsfritt (!) i fem måneder. Ved et eventuelt videresalg vil Hellström ha krav på 20 %.

- De fleste jeg har hentet har slått til, og jeg henter ikke Gilmak til Norge uten å ha tro på ham. Med en femmåneders kontrakt, så ville jeg jo bare ha pådratt meg en stor kostnad, og det er jeg selvsagt ikke interessert i, forklarer Hellström

Er dette en spiller du tror kan bli solgt videre?

- Med det han har vist hittil i en alder av bare 23 år, så regner jeg med det. For ellers, så tjener jeg jo ingenting. Jeg sender ikke mange spillere til Skandinavia årlig - bare én til to - og det skal være kvalitet. Hadde jeg satset på kvantitet, så kunne jeg ha sendt femti, men det er uinteressant, fortsetter talentspeideren.

- Husk at brasilianske spillere som regel utvikler seg voldsomt når de kommer til Skandinavia, og jeg håper på en lignende utvikling i dette tilfellet, avslutter Hellström.

Det betyr at FFK får en spiller Hellström har så stor tro på at han er villig til å betale (!) for at Gilmak skal spille i Fredrikstad. Mye tyder derfor på at vi kan glede oss over en spiller som trolig vil forsterke FFK fra første stund.

Gilmak kommer til Norge den 21. juni, og vil være spilleklar fra og med 1. august.

FFK låner spilleren i fem måneder, og har opsjon på en kontrakt ut 2013.

Diskutér overgangen i forumet!

En alternativ skrytevideo

Scoringer av Gilmak

Spol frem til 2 minutter og 22 sekunder.

Spol frem til 1 minutt og 33 sekunder.

Spol frem til 42 sekunder.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24