temp

Molde - Fredrikstad 2-0 (1-0)

Helsvart og helrødt tap i Molde

Molde scorer to mål og gir Jonevret en sølvplass på tabellen. FFK får to røde kort og gir Aune kun hodebry frem mot neste kamp. Aune har for øvrig flere nøtter å knekke frem mot Lyn-kampen, for forsvarsspillet er fortsatt under enhver kritikk. Nøtteknekking burde kanskje også innføres som straff for spillernes innsats og vilje til å vinne kamper for FFK om dagen.

Tekst av Stein Andre Sæther
Lagt ut: 21. June 2009 - 19:50

Noen ny-trener-effekt var det ikke å spore hos Fredrikstad i åpningsminuttene. I løpet av kampens to første minutter hadde Molde vært frempå to ganger, men begge gangene var Lasse Staw patent og reddet rødbuksene fra et pinlig tidlig baklengsmål.

Tabbene fortsetter å ødelegge

Forsvarsspillet forsetter dessverre i samme stil og etter 13 minutter er det slutt. På en corner kommer Staw på halvdistanse da han skjønner at det ikke nytter å brøyte seg vei igjennom fem andre spillere for å nå ballen. På bakerste stolpe kan José Mota styre inn 1-0. FFK hadde også hatt sine sjanser, og minuttene før målet ble Thomassen avblåst for en hårfin offside da han stusset ballen i nettet.

Etter et forykende åpningskvarter roer spillet seg ned betrakelig. Det minnet mest om feriefotball hvor begge lag så ut til å være fornøyd med resultatet. Gjestene hadde kanskje en tanke mer av banespillet, men sjansene uteble på Aker stadion. De farligste situasjonene var det dessverre vår keeper som stod for. Først glipper han et skudd etter en halvtime, men får hentet igjen ballen som ruller mot mål. Ti minutter senere taper han en duell med Berg Hestad ute i feltet, resten av forsvaret får avverget situasjonen.

I det klokken tikker mot pause får FFK sin største sjanse i kampen. Abgar Barsom ble stadig observert vandrende inn mot midten i store deler av førsteomgangen uten å få utrettet så mye, men får til en godt skudd da han tar et frispark på midten fra 25 meter. Ballen har retning mot krysset, men Dørum Lillebakk i Molde-buret gjør en god redning. Lite skjer de siste minuttene inn mot pause og Molde går inn i garderoben med en fortjent ledelse.

Hovedtrener Tom Freddy Aune kom kanskje med årets understatement til TV2 da han greit oppsummerte omgangen med "ikke bra nok".

Lasse Staw ut med skade

Ut fra pause kom aldri Lasse Staw, som fikk seg en smell i nevnte hodeduell med Berg Hestad. Mellom stengene kom derimot Erik Bråthen. Kanskje en permanent løsning? Det første beviset på at en ny trener har roret i Fredrikstad var at også Ramberg ble byttet ut mot Wehrman. Tidlige bytter når ting ikke har fungert, har vært fraværende i årets sesong.

Etter pause la Molde seg enda lengre ned på banen, noe som gjorde at Fredrikstad fikk enda mindre rom å spille på. Feriefotballen fra førsteomgangen ble enda mer tydelig etter hvilen. Førsteberøringene var svake, løpene enda mer sjeldne og gjennombruddsmuligheter ble ofte brukt til å spille støttepasninger. Slikt blir det ikke mange sjanser av.

Etter sytti minutter fikk man et godt bilde på hvor tafatte rødbuksene var fremover i denne kampen. På lagets fjerde corner sender Barsom ballen til Wehrman, som gir den tilbake til en Barsom i offsideposisjon. Med gode hodespillere som Piiroja og Borges inne i feltet, burde det være muligheter for å utnytte en corner bedre enn dette.

Keeper Martinsen

Etter 74 minutter er Molde på en visitt på FFKs banehalvdel. Bråthen redder godt, men må gi retur. På returen blir Martinsen rødbuksenes tredje keeper for dagen og redder med overarmen. Dermed straffe og rødt kort. Det vil dermed vanke en suspensjon på Martinsen, og med Gerrbrand tilbake i Hammarby, kan det bli skralt i de bakre rekkene i neste kamp, hjemme mot Lyn. Magne Hoset gjør ingen feil fra ellevemeteren og setter inn 2-0, selv om Bråthen er på ballen.

Dommer Helgerud var derimot ikke ferdig med å vise frem det røde kortet. Gashi kjefter på seg to gule i løpet av nesten like mange minutter og FFK avsluttet kampen med ni mann ute på gressteppet. Kanskje den største prestasjonen fra en FFK-spiller i denne kampen, sett fra en noe makaber vinkel. Flere mål blir det heldigvis ikke, de ville sannsynligvis gått til Molde de også, og den en gang så stolte aristokrat blir påført sitt femte tap på seks kamper.