Husk meg
Brukernavn
Passord
temp

Stopperkjempen jubilerer

Raio Piiroja mot hundre

FFKs estlandske forsvarsklippe har kanskje vært lagets beste spiller så langt i år. Lørdag spiller Raio Piiroja sin hundrede seriekamp for rødbuksene.

Tekst av Martin Henriksen, foto: ffksupporter.net
Lagt ut: 11. May 2009 - 19:18

Spillerprofil: Raio Piiroja

- Sier du det? Det visste jeg ikke, sier Raio Piiroja når ffksupporter.net ringer og informerer om det forestående jubileet.
- Det var jammen mange kamper.

Estlenderen ble hentet til et FFK i krise sommeren 2004. Det var derimot ikke mye han visste om sin nye hjemby.

- Jeg visste ingenting, ler Piiroja. Jeg tok en sjanse, og det fungerte jo bra.
- Tidligere hadde jeg spilt 11 kamper for Vålerenga, så jeg visste litt om hva som møtte meg i norsk fotball. Men jeg er ingen "big city boy", og trivdes ikke så godt i Oslo.

Midtstopperen imponerte fra første kamp og var en viktig brikke da rødbuksene berget ny kontrakt etter en sensasjonell høstsesong.

- Det er et av høydepunktene i karrieren, forteller Piiroja. Den høsten var utrolig.

Men det beste minnet fra en lang FFK-karriere er forståelig nok cupfinalen i 2006 hvor midtstopperen ble den store helten med to scoringer.

- Den kampen setter jeg høyest. Hele opplevelsen rundt NM-seieren var fantastisk.

- Raymond er one of a kind

Spillere har kommet og gått i klubben i løpet av hans fem år i FFK. Piiroja er ikke i tvil om hvilke som er de to beste han har spilt med.

- Dagfinn Enerly og Raymond Kvisvik. Dagfinn var fantastisk. Han hadde en utrolig teknikk, og var en smart spiller. Raymond er også spesiell. Jeg tror ingen i Norge, nei kanskje i Europa, kan gjøre de tingene han gjør. Han er "one of a kind".

Mye er forandret siden estlenderen kom til klubben, og Raio innrømmer at han savner det "gamle" FFK.

- Nå har klubben nesten blitt som en bedrift. Da jeg kom var ting ganske annerledes, og den gamle stadion var som et hjem for oss. Jeg må si at jeg savner det litt.

Andre klubber har stadig vekk snust på FFKs forsvarssjef, men alle tilbud har blitt avvist. I august 2007 skrev han under en ny kontrakt med FFK ut 2011, til stor begeistring for supporterne.

- Hvorfor ikke, spør Piiroja retorisk.
- Når jeg trivdes et sted så jeg ikke noe poeng i å bytte klubb. Jeg har det bra i Fredrikstad og ønsket ikke å spille for noen andre. Jeg hadde tilbud fra både norske og utenlandske klubber, men det var ikke aktuelt.

Høsten 2008 la tyrkiske Gençlerbirligi inn et bud på omtrent fem millioner kroner. Budet ble kontant avslått av FFK. Raio Piiroja har tidligere innrømmet at han var litt skuffet over at klubben ikke ville vurdere tilbudet som ville medført en betraktelig lønnsøkning for midtstopperen.

- Men det er jeg ferdig med nå. Jeg tenkte litt på det i vinter, men den saken er død. Nå har jeg det bra i Fredrikstad.

- For mange konflikter

At konfliktene har vært mange i Fredrikstad Fotballklubb de siste årene er en kjent sak. Piiroja forklarer at spillerne forsøker å ikke la seg påvirke av det som skjer i kulissene.

- Men det er ikke alltid så lett. Vi leser jo aviser og får med oss det som skjer. Det er kjedelig når slike ting oppstår, og i det siste har det vært for mange konflikter, slår den rutinerte spilleren fast.

Raio Piiroja har over 80 kamper for det estiske landslaget, og må tenke seg om når han skal plukke ut høydepunktene.

- Ja, det er mye. Jeg husker godt da vi slo Færøyene 2-0 borte i 1999 og jeg scoret sistemålet. Ellers har det vært stort å spille for 80.000 tilskuere i Portugal eller 90.000 på Wembley. Men høydepunktet var kanskje da vi slo Russland for tre år siden.

- Og hvor er Raio Piiroja om fem år?

- Haha, ja det er ikke godt å si. Jeg har det bra nå, og har ingen planer om å dra noe sted. Å dra tilbake til Estland er i hvert fall ikke aktuelt med det første. Kanskje spiller jeg fortsatt i Fredrikstad og har 200 kamper, humrer Piiroja.

Det håper i hvert fall ffksupporter.net. Vi gratulerer Raio Piiroja med jubileet førstkommende lørdag. Forhåpentligvis har du mange år foran deg i rød/hvit drakt.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

17/02/2024 15:30 | 3147bc24