Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 13 jul 06, 11:16
[quote=kanogvetalt]Har alltid vært veldig glad i måten Italia spiller på. De er resultatorientert, spiller klokt og bruker sjelden mer krefter enn nødvendig i et mesterskap. Noen mesterskap har de hatt spillere med gode individuelle ferdigheter, andre ganger ikke, men de når nesten alltid veldig langt./quote]
Joda, de kan absolutt spille fotball, og ferdigheter står ikke tilbake for noe land i verden. Men de kan fankern ikke OPPFØRE seg skikkelig, verken i personlig, taktisk eller sportslig forstand.
Opprinnelig postet av kanogvetalt
For å lykkes må man mestre spillet. Man må ikke nødvendigvis ha de mest spektakulære spillerne.  Man har, etter min mening, godt alt for langt i å dyrke de enkelte fotballspillerne og tenker mindre på at fotball handler om samhandling i et lag som består av spillere med komplimentære ferdigheter som utfyller hverandre.

Dyrking av enkelte fotballspillere? Og det forekommer ikke på det italienske landslaget? Den type total resultatorientering som italienerene driver med vil før eller siden ødelegge fotball, og man vil bli nødt til å tenke annerledes. Det er bare et spørsmål om tid. Hvis man synes kynisme er vakkert, ja da har man funnet sitt lag i Italia. Hvis man synes ekstrem resultatorientering er vakkert, ja da har man også funnet sitt lag.
Opprinnelig postet av kanogvetalt
Dagens fotball er milliard industri. Da er det naivt å tro at det handler om noe annet enn å vinne. For å vinne må man score mål. For å score mål må man angripe og produsere målsjanser. Og man må være flink nok til å forsvare seg til at man ikke slipper inn flere mål enn man selv scorer.  Hvis man ønsker annen underholdning en dette får man gå på sirkus.

Det som irriterer meg aller mest med Italia er at de slipper lettere enn ALLE andre lag mht dømming. De gikk jo videre fra åttendelen ene og alene pga et feilaktig idømt straffespark i det 92. minutt. For meg lukter det kjøp lang vei. De Rossi skulle etter min mening ikke spilt en eneste kamp i VM etter at han slo amerikaneren til blods med albuen; FIFA burde ha gitt klar beskjed: "Beklager, men denne typen spillere vil vi ikke ha i VM, så reis hjem til Serie C først som sist".

Problemet er at FIFA er kjøpt og betalt, og når vi ser at de store nasjonene blir dømt fordelaktig i kamp etter kamp etter kamp, ja så er det i FIFAs ånd, siden det har foregått en hard drakamp i FIFA om hvordan de beste laga skal bli bedømt. Jeg husker i Seoul, hvor både Italia og Spania ble slått ut pga tvilsomme dommeravgjørelser: Jeg synes FIFA klarte elegant å "rette opp" fadesen fra Seoul ved å i praksis slippe de gode laga gjennom til åttendel og kvarten.

At fotball er en milliardindustri er ikke til å komme forbi, men man kan de forsøke å underholde for det? Jeg har sett forholdsvis mye italiensk klubbfotball på TV, og finner der at det spilles en HELT annen type fotball. Angrepsfotball står i høysetet, og det er helt umulig rent politisk å spille kynisk fotball sånn som det gjøres på landslaget, og grunnen til det er selvfølgelig at kjip fotball vil gjøre at det vil dukke opp 40 000 på kamp i stedet for 80 000.

Min teori er at supportere som holder med Italia i VM og EM er:
1) Italienske - Du må være italiensk for å ignorere så totalt de estetiske sidene ved fotball
2) Ikke klubb-supportere - Klubbsupportere orker ikke heie på et lag som består av sine verste fiender, og vil heller ikke orke den kjipe fotballen

Pga av disse to punktene anser Italias lanslag det som helt naturlig at man skal legge seg i forsvar etter å ha fått en heldig goal i 8.minutt. Hadde det vært klubb-supportere på tribunen ville det blitt en eneste stor pipekonsert.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f