Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

A.Scheie

Landslagsspiller

Ble medlem: 11 apr 04
Innlegg: 857

Lagt til: 24 jun 05, 18:56
Endret: 24 jun 05, 19:00
Opprinnelig postet av Vidar

Når det gjelder styrkeøvelser og annet for å oppøve fysiske ferdigheter så er det selvsagt nødvendig å ta i så det gjør vondt for å kunne utvikle seg, men når det gjelder slike psykiske ting du snakker om så tror jeg du tar feil faktisk. På det planet er kamp og trening veldig forskjellige ting.
Jeg tror faktisk det er et problem i fotball at spillerne brenner av for mye krefter på å komme på laget. Evnen til å være best når det gjelder f.eks i scoringsposisjon i kamp er det siste fotballspillere skal skryte på seg...


Tror du misforstår totalt jeg. Jeg har da overhodet ikke snakket om fysiske øvelser e.t.c.! Jeg har ikke snakket om type trening i det hele tatt. Men når det er sagt så er det spesifikk trening som er viktig. Spesifitet er kanskje det viktigste treningsprinsippet av dem alle. En vesentlig del av treningen bør være mest mulig lik det som utøveren kan vente kan vente seg i konkurransesituasjon. (Eksempelet ditt om spiller i scoringsposisjon i kamp er nettopp et eksempel på hvorfor treningen bør være spesifikk.) Det er nettopp i den spesifikke treningen det er viktig å yte maksimalt for å kunne heve prestasjonene over tid. Dersom man yter 75% av maksimale over tid, så vil man prestere på det nivået (evt litt i overkant) også i konkurranse.

Hvis du tror jeg snakker om styrkeøvelser osv (slik du skriver i innlegget ditt) da har du så totalt misforstått at jeg nesten får vondt...



(Og til den teorien din om at fotballspillere brenner for mye på å komme på laget, der blir det et annet prinsippet som spiller inn, nemlig prinsippet om restitusjon... Kroppen er nemlig "laget" slik at den klarer å tilpasse seg stadig nye belastninger og dermed kunne øke prestasjonsnivået helt til det enkelte individet har nådd sitt maksimale potensial.)

---------------------------

"Det hjælp itj å vær like rask som en sprinter når du aldri start"



Knut Torbjørn Eggen om tidligere Mosse- og Vikingspiller Jerry Månsson...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340