Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

ffk-thomas

A-lagspiller
Ble medlem: 23 sep 03
Innlegg: 370

Lagt til: 11 okt 04, 10:32
Det som virkelig ER interessant er å legge merke til at vi Fredrikstad-folk er mer opptatt av SFK enn det sarpingene er. Det er jo samarbeidsklubben gjennom FK Sparta Sarpsborg, hvor 14 klubber er involvert, som er byens lag. Det er enkelt å se på engasjementet og tilskuertall. SFK har hatt 60-70 tilskuere.
Hvis vi ser bort fra pokaler og høy sigarføring, hva har egentlig SFK?
- Engasjement innad i egen klubb. Utvilsomt viktig for enhver klubb.
- Stor ungdomsavdeling. Også viktig, men juniorlaget er dårligere enn Spartas som nå skal spille interkrets og har flere U-landslagsspillere.
- Og der stopper det egentlig. Hvis jeg forstod det rett skal Ketil Werner Andersen gi seg, det samme skal Andre Andersen, Forsberg og Hermansen. Det betyr at klubben MÅ erstatte disse fire, i tillegg til ytterligere forsterkninger. Og de har man ikke i egen klubb. Det vil koste. Og koste mye.
- Klubben står alene i sitt arbeid, mye grums og med uttalelser som "vi gidder ikke menge oss med de andre" letter ikke akkurat et samarbeidsklima og en goodwill.

Hva har FK Sparta Sarpsborg?
- Et samarbeid bestående av 14 klubber. Så kan vi alltids diskutere hva eksempelvis en 6. divisjonsklubb får ut av det. Men det er signaleffekter, spilleroverganger og så videre. I mitt hode er det en klar fordel å stå samlet.
- Guttelaget er vel så som så, men satser hardt på talentutvikling for samarbeidsklubbene (også åpent for andre) for 15-16-åringer, helt likt vårt eget byprosjekt.
- Juniorlaget har hatt en knallsesong med god trener, flere U-landslagsspillere (tre), og skal spille interkrets. Alltid viktig for en ung spiller.
- B-laget slo SFK i serien. Ikke med en eneste A-spiller, men rekrutter og juniorer.
- A-laget har vel bare vært to gode forsvarsspillere fra et opprykk. Med Bjørnar og Tran som indreløpere, og sikkert de defensive forsterkningene de trenger, ER et soleklart opprykkslag neste sesong. For oss som har sett Sparta endel ganger i år er det et spennende lag som spiller meget godt på sitt beste (Rekdal: "et godt 1. divisjonslag som spiller i 2. divisjon")

Sum: SFK har rykket opp. Ære være dem for det. Har brukt store, store penger og fått et fortjent opprykk. Men klubben ligger uansett et hestehode bak Sparta. Det gjelder både på junior og A-nivå.
Lagene kommer sikkert i samme avdeling neste sesong. Det blir spennende.
Mitt tips er at Sparta kommer til å kjempe om opprykk, kanskje til og med rykker opp, mens SFK får smake at nivåforskjellen fra en svært variabel 3. divisjon til mye tøffere 2. divisjon er stor. Kanskje en plass rundt midten. Men alt avhenger jo av hvilke spillere de får inn.

(KFUM må jo grine i kunstgresset. At de ble snytt for soleklart straffespark i den første opprykkskampen, samt at Museæus brant fire sjanser alene med keeper ødela alt)

SFKs tradisjoner er lange, store og stolte. Men det hjelper lite i sesongen 2005. Der blir Sparta klart bedre. Og vil bli Østfolds nestbeste klubb om kort tid, uansett om Moss rykker ned denne sesongen eller ikke.

Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340