Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Anders Strand

Juniorspiller

Ble medlem: 19 jun 09
Innlegg: 165

Lagt til: 16 apr 24, 09:22

Den relativt intellektuelle blekka "London Review of Books" interesserer seg også for VAR, uten at diskusjonen der er så veldig mye mer givende enn her på Forum. Men et par tall fra engelsk fotball kan kanskje være av en viss interesse: En undersøkelse i 2020 viste at antallet riktige dommeravgjørelser (nei, ikke spør meg hvordan de avgjorde det) steg fra 92,1% til 98,3%. Vel og bra, men en konsekvens blir jo da at de 1,7% som fremdeles er feil, på en måte ikke kan unnskyldes - ref. Bjørlo-saken.

Artikkelforfatteren er VAR-kritisk, og påpeker at en dårlig dommer er en dårlig dommer, uansett om han er på banen eller i VAR-rommet. Rent anekdotisk gjengir han en samtale mellom banedommeren og VAR og kommenterer på britisk vis: "... it was more like listening to several non-pilots trying to land a plane".

I et svar til artikkelen kommer en annen opplysning: I januar i år i PL ble banedommeren 55 ganger "rådet" til å gjøre om på en beslutning, og det skjedde i 54 av tilfellene (heia Saggi!). Konklusjonen her er imidlertid at VAR bør overta den endelige beslutningen, og det kjenner jeg at jeg i hvert fall er uenig i, kanskje på følelsesmessig grunnlag da.

Før sesongen trodde jeg at VAR opplagt måtte være en forbedring. Nå er jeg veldig usikker. Mye av diskusjonen koker kanskje ned til at VAR er OK for TV-seere, men ikke for tilskuere på banen. Og det er vel dessverre sånn at de store pengene kommer fra sofapotetene. 

---------------------------

- Hvor var du da Rekdal tok straffa mot Brasil?
- På felt D, rad 10, plass 84.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340