Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 01 apr 22, 22:32

Delvis enig. RBK hadde selvsagt en stor fordel over de andre klubbene i sin CL-epoke da de stort sett kunne få de spillerne de ønsket seg - ingen norsk klubb kunne strengt tatt si nei hvis en av deres spillere var ønsket i RBK.

Men: RBK etter 2004 har også vært i stand til å overby andre og de har ikke vært i nærheten av å levere stabilt på samme nivå som de gjorde på slutten av 90-tallet. De har måttet se andre klubber med mindre budsjett lykkes der de har feilet. Penger er viktig, men for å ha suksess over tid kreves det noe annet. De riktige folkene på riktig plass.

Det smerter meg å trekke fram Manchester United som eksempel - men Sir Alex Ferguson og David Gill (styreformann) opprettholdt suksess fram til 2013 selv om Glazers inntog ga trangere kår, økonomisk, opp mot Chelsea. At United i årene etter dette ikke har vært i nærheten av å kjempe om seriemesterskapet skyldes ikke bare at Chelsea og Man City bruker mer penger, men at man ikke har funnet de rette folka til å lede klubben. United har store sponsorinntekter og bruker relativt mye på spillerlønninger, men leverer over tid svakere. Det uavhengig av om manageren har hett Moyes, Van Gaal, Mourinho eller Solskjær. 

Det som er felles for United og Eggens RBK er jo at en mann (Eggen/Ferguson) har tatt på seg en god del ansvar ut over det trenerrollen innebærer, og vært en motor i alt klubben gjør. Når disse slutter etterlates et stort tomrom og det kreves mye av styre/eiere å finne de som kan erstatte dette. Folk som både har visjoner, taktiske fotballkunnskaper og evnen til god personalledelse vokser ikke på trær. 

Jeg tipper at om RBK hadde byttet trener en gang mellom 95 og 2000 så hadde de aldri vunnet hvert år fram til 2004, selv med uforandret budsjett.

Men nok ramblings fra en småbrisen Tøfflus - som er mer glad i Fredrikstadpils enn kruspersille. La oss glede oss til mandag!

---------------------------

Journalist: "Gordon, in what areas do you think Middlesbrough were better than you today?"

Gordon Strachan: "What areas? Well, mainly the big green one out there"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340