Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 03 des 18, 20:37
Endret: 03 des 18, 20:50
Endret av: Tøfflus

Tja, bookmakere setter vel oddsen tidlig for at folk skal begynne å vedde tidlig. Flere som spiller, mer penger i kassa. Tallene vil nok endre seg etterhvert som sesongstarten nærmer seg.

Jeg filosoferte litt over de odds-tallene som var nevnt. Det slo meg (dette er sikkert åpenbart for de som spiller seriøst) at oddsen er ikke utelukkende et forsøk på en objektiv vurdering av sannsynligheten for hvert utfall, men like mye en vurdering av hva man tror at folk vil spille på. 

Hvis man for eksempel tror at FFK har samme sannsynlighet som Hødd for å rykke opp, kan man jo tenke seg at oddsen settes likt. Men dersom bookmakerne tror at mange flere vil sette pengene på FFK enn på Hødd (med lik odds) så setter man kanskje oddsen på FFK-opprykk lavere likevel. Bookmakerne og spillselskapene er jo først og fremst ute etter å tjene penger, og da inngår også kundenes psykologi i regnestykket.

For de veldig usannsynlige utfallene, som at et av de antatte bunnlagene rykker opp, blir nok oddsen satt ut fra en tanke om at den bør settes høyt nok til at noen faktisk lar seg friste til å spille på dem, men ikke så høyt at bookmakeren går konkurs om det utrolige likevel skulle skje.

PS: Jeg tillot meg å regne ut den sannsynligheten som hører til de odds-tallene, og summere. Summen ble 1,18, noe som jo forteller at oddsen ikke kan være basert på kun en sannsynlighetsvurdering (da måtte summen vært eksakt 1).

---------------------------

Journalist: "Gordon, can we have a quick word please?"

Gordon Strachan: "Velocity"


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340