Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 28 nov 14, 20:04

Opprinnelig postet av Tøfflus

Sånn apropos Nicolay Solberg

Skal man tro denne artikkelen, har ikke FFK håndtert dette optimalt. Da tenker jeg ikke på diagnostisering av skaden, men håndteringen av papirarbeid overfor NAV. Selve diagnosehistorien er mest uflaks; leger er mennesker som oss andre, og kan tolke et bilde feil. Men klart, når skaden ble verre såpass fort burde man nok luktet at den første diagnosen var feil.

Siden jeg har rimelig bra kjennskap til folketrygdloven og forvaltningsloven, så stusser jeg over dette fra artikkelen i FB:

"Han er også forundret over at det i perioder var ham selv som måtte holde dialogen med NAV.

– Klubben hadde ikke meldt inn skaden som yrkesskade. Meldingen ble først sendt ti måneder etter skaden. Dermed fikk jeg også avslag på rehabiliteringspenger etter ett år. Resultat: Halvannen måned uten lønn, sier Solberg."

Det er klart at Solberg som arbeidstaker og stønadsmottaker plikter å holde kontakt med NAV. Når han har vært lenge på sykepenger blir han klart informert om når stønadsperioden utløper (maks ett år med sykepenger) og at han må søke om arbeidsavkleringspenger i god tid. Jeg ser at det nevnes rehabiliteringspenger i saken. Det er en ytelse som ble avskaffet for flere år siden, men det er forsåvidt en del av AAP som det menes her. Når Solberg klager over at FFK som arbeidsgiver først har meldt fra til NAV om yrkesskaden etter 10 måneder, så er det riktig at arbeidsgiver etter folketrygdloven er meldepliktig. Det er derfor arbeidsgiver, og ikke arbeidstaker, som i utgangspunktet skal melde fra til NAV om yrkesskade. Fristen for dette er imidlertid ett år innen "arbeidsulykken" inntraff, noe som er overholdt her. Når det er sagt så vil en fotballskade i praksis aldri kunne bli godkjent som yrkesskade etter folketrygdlovens bestemmelser, så det har uansett ingen betydning om skademelding ble sendt inn eller ikke. Det skal derfor heller ikke ha noen som helst betydning mht. rehabiliteringspenger/arbeidsavklaringspenger. Jeg har vanskelig for å tro at FFK direkte kan klandres for om Solberg har vært halvannen måned uten lønn.

Når det er sagt synes jeg opplagt det er trist at ting har gått såpass galt for Nicolay Solberg de siste to årene. Jeg håper virkelig han når blir kvitt skadeplagene og får trent seg opp, slik at han får seg ny kontrakt enten med FFK eller i en annen klubb. 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f