Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Erik A. Pedersen

Bedriftsspiller
Ble medlem: 28 mai 13
Innlegg: 1

Lagt til: 28 mai 13, 14:01
Endret: 28 mai 13, 14:03
Endret av: Erik A. Pedersen

Opprinnelig postet av Satch

Opprinnelig postet av Supreme NTM

..... så er det helt hinsides at Værste ikke har blitt stilt tøffere til veggs.

Ja her har virkelig Fredrikstad Blad oppfylt sitt ansvar i den objektive presses navn.

Med de siste dagers behandlng av Jan Rafn på toppen av alt annet, så begynner det å bli verre for FB enn for Værste om ett eller annet riksdekkende media virkelig ønsker å kjøre saken.

 

 

 

Hei - som ansvarlig for sportsdekningen i Fredriksstad Blad, kan jeg svare på hvorfor vi gjør som vi gjør.

Rafn først: Da Rafn sendte oss sitt leserbrev, startet det en debatt (igjen) og vi ringte derfor flere i FFK-systemet, både AS og klubb, for å høre hva de tenkte om Rafns tanker. Rafn klager i sin blogg over at innlegget hans ble lagt nederst på en side, men nevner ikke at han også fikk en meget tydelig førstesidehenvisning og ble plassert på sportssidene i stedet for leserbrevsidene - fordi vi ville tydeliggjøre hans kritikk. Det er feil at han ikke fikk mulighet til å svare på Umbach Hansens leserinnlegg. Rafn ble spurt om å dra debatten videre mandag morgen, men han ønsket ikke det fordi han ville skrive i bloggen sin i stedet. Rafn mener han burde fått mulighet til samtidig imøtegåelse søndag kveld (det var da brevet kom til FB), men vi vurderte brevet som en del av den løpende debatten og at det ikke utløser samtidig imøtegåelse, men at han fint kunne svare og imøtegå eventuell kritikk mandag morgen.

Værste-kritikken: Så vidt jeg husker var det FB som første gang brakte Værste-kritikken til torgs, i 2007, med artikler som satte søkelyset på eierskap-problematikk osv. i de gjeldende avtalene. Det var for eksempel før Finansavisens oppslag som endte i PFU (frifinnelse). Vi har gjentatte ganger satt søkelys på alle avtaler og kostnader, senest i 2012 hvor vi fikk se regnskaper og møtte, slik vi oppfattet det, åpenhet. Som et resultat av det valgte også klubben å holde et medlemsmøte der hvem som helst kunne møte opp og stille sine egne spørsmål rundt Værste-avtalen.

Jeg er helt åpen for at vi som avis ikke har stilt de rette spørsmålene. Men det er stor forskjell på det, og bevisst unnlatelse. Når det er sagt, har vi aldri kunnet finne eller dokumentere tall som påstås blant annet her. Som for eksempel at 25 % av alle kommersielle inntekter (Rafns blogg som blir diskutert her i dag) tilfaller Værste i leie. Ei heller har noen andre, ikke én eneste person som har vært innom FFK-systemet siden 2007 og frem til i dag (det har vært en del), kunnet dokumentere store pengestrømmer til Værste. Vi kan ikke basere artikler på meningsutvekslinger for eksempel her. At det aldri har blitt ro rundt avtalen, mener jeg rent personlig først og fremst er klubbens ansvar - ikke FB. Hvis avtalen er dårlig, er det klubbens ansvar å si det. Er avtalen god, er det klubbens ansvar å få frem det. Faktum er at ingen som er involvert i FFK, verken som ansatt, tillitsvalgt gjennom FFK eller i Sport AS, eller i Stadion AS, er kritiske til avtalen - slik har det vært mer eller mindre siden 2007. At Stadion ikke er bygget for 4.000 tilskuere i 1. divisjon, er dog alle enige om, inkludert FB. 

Det som derimot er behørig dokumentert, og omtalt av oss, er høyst kritikkverdig styring gjennom en årrekke - og det er trolig mange årsaker til at det har gått aldeles galt for klubben. Veksten var rask og enorm: Omsetningen i FFK Sport AS steg med 1100 prosent på fem år, fra 2002 til 2007, hvilket er en stor utfordring i seg selv. Selv med en omsetning opp mot 100 millioner gikk driften i rødt. Og alle husker vel kriseårene 2009-2011, der Sport AS tapte 54 millioner kroner. Dette er saker vi har omtalt bredt.

Oppsummert: FB har ingen interesse av å beskytte verken den ene eller andre i FFK-sfæren, vi er ikke "på lag" med noen, men vi forsøker å gjenspeile alt som skjer rundt byens mest engasjerende klubb - på godt og vondt. Det er en stor og krevende jobb. Noen ganger bommer vi, andre ganger treffer vi - og når vi gjør hva, er det også delte meninger om.

Setter pris på at alt engasjement rundt det FB gjør! Vi er avhengige av tips for å kunne drive god journalistikk, så sitter du inne med en god sak eller har du et innspill; ikke nøl med å si i fra! Mail: erik.pedersen@f-b.no

For øvrig har vi tre sider med FFK-stoff i morgendagens avis. 

Mvh Erik A. Pedersen, sportsleder FB


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f