Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 24 mai 13, 12:29

Opprinnelig postet av Supreme NTM

Er det ikke slik at det er FFK Sport AS som har ansvaret for de økonomiske forutsetningene? Hvordan kan den som sitter med det økonomiske ansvaret ikke være ansvarlig for at klubben for lenge siden i praksis har vært konkurs? Eller ansvarlig for at FFK mister lisensen til neste sesong hvis ikke det skjer et vann-til-vin-mirakel. 

Det er verdt å merke seg at den ikke-forbunds-godkjente avtalen mellom klubb og AS faktisk gjør at det ikke er klubben som står på konkursens rand, det er FFK Sport AS.

FFK Sport AS har ett aktivum, nemlig de kommersielle rettighetene til FFK, og disse kan inndras gjennom å si opp avtalen. Uten noen aktiva vil Sport AS MÅTTE slås konkurs, siden selskapet vil stå uten måter å tjene penger på.

Sånn som jeg ser dette har vi tre muligheter, med fordeler og ulemper:

1) Fortsette som idag med Klubb, Sport AS, Fredrikstad Stadion AS og Værste AS i tett samarbeid om å få nedbetalt gjeld.
 - Ulemper: Sportslig satsning vil ligge på et minimum, og mangel på sportslig suksess vil gjøre gjeldssaneringsperioden så lang at den vil gripe inn i det sportslige i minst 10 år framover, og kanskje enda mye lenger. Denne løsningen vil heller ikke fikse på den fundamentale problemstilling: At FFK betaler mange millioner i året for en stadion de "eier".
 - Fordeler: Ivaretar det "gode" forholdet mellom klubb, Sport AS, Værste og FSAS, og vil kunne trekke veksler på de pengene som finnes i Værste-systemet. Denne muligheten vil ha det desidert minste konfliktnivået av de tre.

2) Si opp avtalen mellom Klubb og Sport AS, opprett et nytt AS med nye eiere
 - Ulemper: Svært høyt konfliktnivå, må reforhandle avtaler mellom Klubb, Sport AS, FSAS og Værste, noe som vil være vanskelig fordi Værste har investert så mange millioner i FFK-systemet.
 - Fordeler: Ville bli kvitt all gjeld, i og med at AS-et ville måtte bli slått konkurs. Vil kunne løse noe av den skrekkelige avhengigheten mellom Sport AS og Værste, men det er grunn til å tro at reforhandling vil bli svært vanskelige for det nye AS-et. Det nye Sport AS vil være en økonomisk buffer mot klubben, sånn at klubben ikke kan gå konkurs og miste plassen i seriesystemet.

3) Si opp avtalen mellom klubb og Sport AS, og organsier all virksomhet under klubb
 - Ulemper: Høyt konfliktnivå, må reforhandle alle avtaler. Værste vil nok ikke sitte på bakbena i samme grad som mulighet 2), men det ville ikke bli enkelt. Avtalen mellom klubb og FSAS vil fortsette. Klubben vil etter dette også kunne gå konkurs og miste sin plass i seriesystemet ved økonomisk vanstyre.
 - Fordeler: Klubb vil ha full styring over det sportslige OG det økonomiske, innafor de rammer som avtalene pålegger oss.

Jeg har ingen tro på at Sport AS klarer å håndtere gjeldssituasjonen på en måte som samtidig gir rom for noen som helst sportslig satsning, og mangel på sportslig satsning vil bare forlenge lidelsen.

Som gammal klubbmann ville jeg gå for å organisere alt i klubb. Men dette kommer ikke til å skje før ett klubbstyre går til valg på oppsigelsen av  avtalen mellom Sport AS og klubb, bli valgt av årsmøtet for deretter å måtte gå smertens vei mot oppsigelse av avtalen, med ditto konkurs, nedleggelse av Sport AS,  nye avtaler, og økonomiske forutsetninger som gjør det mulig å skape et norsk topplag på sikt.

Uansett vil dette bli en smertens vei å gå, men med klubb-løsningen vil vi i det minste være herrer over vår egen framtid.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f