Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 26 feb 13, 11:27

Har raskt lest igjennom " Forbundsstyrets bestemmelser om kommersielt og/eller administrativt samarbeid mellom klubb/idrettslag og selskap." 

Det er spesielt noen punkter som er verdt å merke seg. I tillegg til at avtalen generelt definerer/beskytter NFF's egen posisjon (ikke overraskende) er det spesielt punkt 5 som definerer klubbens uavhengighet i forhold til det sportslige og idrettens regelverk. F.eks utdraget

 "...Klubbens styre kan gi utenforstående fullmakt til å opptre på vegne av Klubben på konkrete saksområder, innenfor de rammer som følger av NIFs lov. Slik fullmakt kan ensidig trekkes tilbake av Klubbens styre."

Punkt 7 siste ledd er interessant i forhold til den økonomiske situasjon :

"Avtalen mellom Klubb og Selskap skal stille krav til soliditet og likviditet hos Selskapet. Selskapet skal dokumentere at det har soliditet og likviditet til å kunne håndtere de forpliktelser klubben har påtatt seg og kommer til å påta seg for de kommende 12 måneder innenfor omforente rammer. Om dette ikke kan dokumenteres av selskapet kan det være grunnlag for reforhandling eller heving av avtalen."

Punkt 11 om godkjenning av avtalen, første ledd. Det kan ikke være noen tvil om at avtalen må på bordet og godkjennes av klubbens generalforsamling :

"Ved inngåelse av avtale mellom Klubb og Selskap skal NFFs standardavtale benyttes. For å være gyldig må avtaler etter disse bestemmelser først være godkjent av det kompetente organet i Klubben og deretter av Forbundsstyret. Dette gjelder også alle endringer i avtalene. Avtalen kan ikke tre i kraft før slik godkjenning foreligger fra Forbundsstyret. Det skal i den forbindelse gis opplysninger om alle forhold som har betydning for godkjenningen etter disse bestemmelser"

Jeg velger i utgangspunktet å se lyst på dette. Her har klubb og as hatt god tid på seg til å tilpasse struktur og organisasjon. Ingen greier over tid å "lure" regelverket i NFF, og det er man også helt sikkert klar over i klubb og as. Håper og tror dette er gode skritt på rett vei (men det er langt å gå....)

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340