Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 21 aug 12, 09:33

Opprinnelig postet av benksliter`n

Det er meget beklagelig at Lars-Thomas Stene måtte slutte. Han virket som en som kunne ha gjort en meget god jobb for FFK. Men det er ikke lett når forutsetningene er som de er.

Jeg har tro på at han har et stort hjerte for klubben i sin, FFK. Husker han fortalte om hvor lenge han hadde hatt sesongkort med fast plass på stadion, og hvor brennende engasjert FFK-supporter han var. 

Jeg tror grunnen til at han sluttet er ganske enkel. Han så et FFK som blir utnyttet av et grådig Værste AS, som gir med den ene hånden og tar det dobbelt tilbake med den andre hånden. Et Værste AS som holder på og sluke hele FFK og ødelegge klubben vår.

Jeg synes det virker som om FFK er en kasteball mellom et antall enkeltpersoner og organisasjoner i skjønn forening (hvor mange hatter som finnes i dette systeme vet gudene) som alle vil bestemme. Den sannsynlige grunnen til at Stene sa opp var at han hadde fryktelig mange sjefer som alle mente han hadde forskjellig mandat og som instruerte ham etter hjertens lyst. Blir umulig å bli en samlende faktor da. Blir umulig å rydde opp. Osv.

Vårt store problem er at pengefolka hele tida griper inn i de sportslige avgjørelsene. Høili gjør det, Brynildsen gjør det, Værste gjør det, Sport AS gjør det. Og i det siste har jaggu kommunen begynt å gjøre det og (kunstgress-saken). I det siste har vi hatt en helt absurd nedskjæring i det sportslige apparatet uten at det har funnet sted nedskjæring i f.eks leieavtaler om lokaler på stadion. Mistenkelig? Absolutt. Frustrerende for supportere? Definitivt!!

Hadde FFK vært styrt uten et Sport AS, med full kontroll over egen økonomi ville vi ha sett en helt annen klubb. En klubb med god økonomi, fornuftig ressursbruk og gjennomtenkt sportslig satsning. Og uten press utenfra hadde høyst sannsynlig klubben fortsatt spilt sine kamper på Holmen. Vi hadde kanskje ikke ligget på toppen av tabellen, for ingenting er så vanskelig som å garantere sportslig suksess. Men det hadde ikke gjort noe om vi hadde vært lenger nede, fordi vi hadde hatt en økonomi som hadde tålt varierende resultater.

Det er dette jeg hele tida har snakka om når jeg sier at vi må "ta tilbake fotballklubben vår". De sportslige avgjørelser skal tas i klubben, og intet annet sted. Med fornuftig ledelse ville også klubben ha klart seg uten rike onkler og spillerinvest-grupper.

I Sarpsborg 08 har de ikke AS. Bare tradisjonell klubb-drift. Og de sliter i perioder med økonomien. Men de har skjea i egen hånd! De har reell mulighet til å fikse på ting! Sånn som jeg ser det er FFK i dag bundet på hender og føtter, uten makt over egen skjebne. Avtalene om stadion må gjerne være juridisk perfekt for alt jeg vet, men det driter jeg en lang marsj i all den tid FFK og FFKs årsmøte, IKKE har noe å si for FFKs framtid. Dette er følelsen jeg har sittet igjen med etter de siste års årsmøter, og det viser seg at den følelsen holder stikk, mener jeg.

Hele konstruksjonen med Klubb og AS skulle vært forkasta! Og ja, klubb vil da være gjenstand for konkurs hvis ting går gæernt, men da er man ihvertfall sjef i eget hus og har makt over sin egen framtid.

Som supporter har jeg følelsen av å bli tygd på for så å bli spøtta ut igjen. Igjen og igjen. Det er fullt mulig å rasjonalisere bort den følelsen, men man skal ta sånne opplevelser på alvor, for det er supporterne som ER klubben. Og uten supportere kan vi bare slå kroken på døra.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f