Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10060

Lagt til: 15 mar 12, 21:44
Endret: 15 mar 12, 22:36
Endret av: Holters

Opprinnelig postet av Morgaine

Slik Morgaine forstår KG-saken

Veldig, veldig godt skrevet, og trolig veldig riktig.

Jeg synes hele kunstgressdebatten er en vanskelig sak. Hovedproblemet med naturgress er at mange av fordelene ikke enkelt kan tallfestes eller måles direkte. Vi snakker om ting som sjarm, nostalgi, historie, lukten av nyklipt gress, naturgressfordel (finnes jo snart ikke naturgressbaner, så kunstgressfordelen vil bli til naturgressfordel), og det evige temaet om kunstgress medfører mer skader eller ei.

Det jeg derimot har registrert er følgende: Ett av mange feilaktige argumenter er at legging av kunstgress på Fredrikstad stadion vil direkte åpne for at breddeidretten skal benytte anlegget. Dette er feil. Stadion vil kun bli benyttet av FFKs lag og Wang toppidrett, og dermed er det et uvesentlig argument.

Indirekte kan man derimot forsvare breddeargumentet; ved å legge kunstgress på Fredrikstad stadion får man "frigjort" Merkurbanen til breddeidretten.

Men da gjenstår så flere spørsmål; når den totale kostnadsrammen er omtrent den samme, når det fortsatt er FFK (og Wang) som skal benytte stadion, når merkurbanen allerede var planlagt og finansiert; hvorfor skal da FFK legge kunstgress?

Er det utelukkende for at breddeidretten fritt skal skal få benytte kunstgressmatta på merkur når årstidene tillater det?

Til tross for at dette går på bekostning av at merkurbanen kunne hatt undervarme, som trolig ville muliggjort bedre treningsforhold for breddeidretten året rundt?

Eller er det den éne millionen i rent tilskudd som er så viktig for klubben at man rett og slett føler seg tvunget til å anlegge kunstgress?

På toppen av det hele har man kommunen med ordføreren i spissen som desperat forsøker å konstruere et alibi for tilskuddet.

... og at kommunen sparer penger (ved at de slipper å betale for undervarmen på merkur) er ikke et argument for at FFK skal legge kunstgress på stadion.

---------------------------

Undertegnende @ Twitter: http://twitter.com/oeholt
ffksupporter.net @ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f