Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 17 feb 12, 21:21

Opprinnelig postet av Willy René


Jeg har ikke fordypet meg i selskapsstrukturen i FFK-systemet, ei heller sett nevneverdig på regnskapene, (noe som ikke skulle være nødvendig for å få forståelse av krise),

men er det noen som har kjennskap til FFK-systemet som har tenkt igjennom konsekvensene av en eventuell FFK-SportAS konkurs? Kan det være så at eventuell konkurs i AS-et kan tømme ryggsekken for KLUBBEN forutsatt at andre interessenter/investorer o.l. kommer inn?

Kan det være taktikkeri og jus på høyt plan? Jeg bare spør.

Litt konspirasjonsteori på fredagskvelden:

Etter å ha lest dagens utsagn fra styrets leder i as-et så har jeg fått et litt annet syn på sakene, og tror det begynner å tegne seg et noe uverdig bilde av spillteori her :

Aktør nr 1 : Dagens as-eiere, som av flere åpenbare grunner ikke vil gi fra seg posisjonen, men gir samtidig budskapet at de ikke kan og/eller vil gå inn med nok likviditet til å rette opp misæren. De forsøker derfor å ”tvinge” andre til å stille opp gjennom i all offentlighet vise hvor stor krise det er.

Aktør nr 2 : Klubben, som via sitt viktigste kort, laget/lisensen, nå forsøker å posisjonere seg uavhengig av as-et for også å kunne spille sammen med en eventuell ny aktør om as-et skulle forsvinne

Aktør(er) nr 3 : Aktuelle nye investorer. Store som små. Helst de aller største. Enkelte av dem åpner til og med for dialog gjennom å gi uttrykk for ”å synes synd” på aktør nr 1. Den dialogen vil vel i tilfelle antagelig helle mot monolog, og det skulle jo også bare mangle.

As-et er i ferd med å miste sitt beste kort når klubben sier at ”vi kan drive videre uten as-et”, underforstått under ny finansiering / sammen med andre kapitalkrefter.

As-et rykker nå derfor ut for (riktig eller uriktig) å skape et inntrykk av at ”dette er så sammenvevd at det er ikke mulig for klubben å gå videre uten oss”

Aktør(er) nr 3 kan rolig sitte og observere :

Hvorfor i all verden skal disse gå inn med penger som i realiteten går med til å redde andre investorers interesser – uten å få en noe som helst annet enn kjeft og mistro tilbake?Og gå inn med penger for å redde ett system hvor det åpenbart MÅ være en solid inkompetanse og også en ukultur i hele systemet (utenom sportslig del)?

De vil neppe gå inn med mindre de får makten.

Fordi: Glem all positiv omtale av det som har skjedd de siste to årene – de underliggende realitetene har åpenbart ikke blitt det spor bedre – man har bare vært flinkere til å snakke for seg.Om man på leder/styrenivå har visst og ikke sagt noe, eller om man ikke har evnet å forstå er hipp som happ – og like ille og kritikkverdig – og det er vel bare i en fotballklubb man får lov til å holde på sånn år etter år. Ikke noe godt argument for å be om friske penger…

På ett eller annet tidspunkt må nå as-folket foreta seg noe.

Enten må de inn med såpass med penger at det hangler videre, eller de må gå til skifteretten, noe de aldri i verden kommer til å gjøre. Går de til skifteretten har de mistet alt, de har da ikke lenger noen kontroll på situasjonen. Byen er ikke større enn at det aller første bostyrer gjør er å ringe Ekheim.

Hvilket svar bostyrer får derfra er jo en helt annen sak.

En situasjon hvor det hangler videre på et akseptabelt juridisk nivå, men ikke akseptabelt sportslig nivå er sportslig sett nesten verre enn skifteretten.

Det tredje – åpenbare – alternativet for as-eierne kommer nok dessverre neppe til å skje : De innser nødvendigheten av å gi fra seg større deler av aksjekontrollen til ny(e), sterk(e), flertallseier(e). Nye flertallseiere som sikkert også setter krav til hvem som får lov til å være med videre på eierside og i administrasjon etter en slik omstrukturering.

Mitt håp for enden av denne tragedien er at vi ender opp med  ”klubbeier(e)” som ønsker å sette all fokus på det sportslige, og som ønsker sunn og fornuftig drift, og overskudd gjennom å skape (ikke kjøpe) sportslig suksess. Og ikke gjennom utleie, eiendomsdrift,  og halvlureri mot supportere, skattemyndigheter og andre.

Selg gjerne drøssevis av sesongkort og pølser, men gjør det fordi klubben har verdier, og fordi laget spiller attraktivt og skaper entusiasme, ikke fordi man igjen og igjen må spille på supporternes følelser. Den kontoen er snart tom.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340