Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 18 nov 11, 10:38

Opprinnelig postet av Willy René

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Er overasket over oppmerksomheten dette får nå.

Dette kom jo frem for ett drøyt år siden. I samme forbindelse ble det kommunisert fra FFK at de hadde sagt opp avtalen, og at det var ett års oppssigelse. Avtalen mellom FFK og agentselskapet er ikke ulovlig på noen måte(denne avtalen isolert sett), og dermed er det ingen grunn til at FFK ikke skal følge sine forpliktelser i forhold til denne.

Jeg er overrasket over at saken ikke fikk mer oppmerksomhet mye tidligere.

"ikke ulovlig på noen måte, isolert sett". Ulovlig nok på mange måter hvis avtalen er et proformaverk, en tilordning for at skatteyteren skal slippe å betale skatt. Da har skatteetaten en klar gjennomskjæringsadgang og kan sette denne avtalen til side.

Sakens fakta sammensatt framstår for uhildede utenforstående som skattesnyteri (les: bedrageri) på linje med det Stabekk, Vif og RBK har drevet med.

Ikke mot en fransk klubb, men mot den norske stat og andre norske skattebetalere.

Sorry – men slik er det. Ikke noe vi vil at ”vår” klubb skal forbindes med. 

Jeg er veldig glad for at dagens ledelse tar kraftig avstand fra triksekulturen – og håper på en snarlig og endelig avklaring også rundt eventuelle personer som fortsatt sitter i klubben – og kan ha hatt med dette å gjøre.

For å understreke det Willy sier over med litt ”fagprat” : Norge og Estland har en bilateral skatteavtale av 1. April 2001.  Speideravtalen er dessverre et naivt forsøk på å omgå skatteavtalen for å slippe skatt og arbeidsgiveravgift. De operasjoner som er utført her er ikke gjort for å tilpasse seg til eventuelle smutthull i avtalen. Det er ingen tvil om til hvilket land en estlender med norsk arbeidsgiver og bosatt i Norge mer enn 183 dager i året skal skatte for ALL sin arbeidsinntekt.

Og om noen fortsatt leter etter kreative løsninger : Les avtalens kapittel 17, som særskilt behandler artister og idrettsutøvere. Spesielt pkt 2 om gjennomskjæring ved opptjent godtgjørelse utbetalt til annen person (person i juridisk forståelse – f.eks et agentselskap). I slike avtaler tas det nemlig høyde for "kreative" krefter i idretts- og artistlivet. Også juristene i Finansdepartementet har vært ute en vinternatt før.

Om pengene havner på Piroja’s norske eller estiske konto til syvende og sist har ingen betydning i skattejuridisk sammenheng.

Og kom ikke her å fortell meg at de ansvarlige fra klubbens side ikke visste hva de gjorde den gangen – det visste de utmerket godt!

Her er det bare å legge seg flate, innrømme tidligere synder, og gjøre opp for seg.

En annen ting er at vi antagelig ser toppen av et isfjell og at det som er avdekket i en 4-5 klubber nå antagelig er toppen av et ganske stygt isfjell. Jeg tipper at man finner snusk hos ganske mange andre klubber også om/når man går disse etter i sømmene. Dette er nok dessverre en del av en tvilsom kultur i fotball-norge.

Oppfordring til FFK : Er det mer – så kom med det. Nå. Dette vil klubben og dagens (uskyldige) ledelse tjene stort på i det lange løp.

Og er det folk i styre og stell i dag som har vært med på noe av dette tidligere : Vær dønn ærlige i forhold til hvilke roller dere har hatt. ”Kan ikke huske helt” fungerer dårlig når skattevesenet og journalistene jager i tospann.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340