Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 10 nov 11, 15:17

Hva med å eksperimentere litt med oppstilling? Jeg tror vi har vel så stort behov for å finne formasjoner som funker i TL, spesielt mot lag som ligger lavt, som behov for rutine på midten...

Mitt forslag er å ekseperimentere med 3-4-3, f.eks, for å ta'n helt ut. Alt. 4-3-3...

3-4-3, med diamant på midten (1-2-1), kunne vært et svært godt alternativ mot lag med sterk midtbane, siden vi da trenger mer folk nettopp på midten. 3-4-3 kan også enkelt gjøres om til 5-4-1 ved at de to vingene går ned på midtbanen, og midtbane-kantene rygger ned forsvarslinja, i tilfelle motstander har usedvanlig sterk angrepsrekke. Poenget med å bruke mer dedikerte kantspillere er å kunne justere høyden ved å flytte opp og ned. Denne formasjonen er fleksibel, for høyden på hver kant kan justeres individuelt.

Når vi møter lag som ligger lavt må vi stanse oppspill, og det gjør vi ved å ha mye folk i den sonen. Samtidig må vi ha mye folk høyt plassert, gjerne der det er vanskeligere å forsvare, på kantene. De kampene vi har slitt mener jeg å ha sett at midtbanen ikke fungerer, og at vi taper hauger og lass av dueller i nettopp denne sonen.

4-4-2 blir for statisk, for lite omstillingsvennlig fra forsvar til angrep...

Vel, mitt poeng var at det er behov for å begynne å se litt nærmere på formasjonen, og at tampen på sesongen er en god anledning til å eksperimentere.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f