Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 06 nov 11, 00:37

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Å blande fotballføleser, vanlige arbeidsplasser og menneskehensyn blir helt feil. Skal mann ikke ha meninger om landslagtreneren fordi mann ikke er på hver trening. Hvor var du når Nordlie ble halshogd her inne.

Skrev du dem samme innlegga når plankekæll og ymer skrev innlegg som får aune kritikken til å være flau bris, eller når holters ville ha ut Grønhagen. Var det greit da? Når jeg nevner holters og plankekæll er det fordi dem følger med og har gode meninger selvom jeg er uenig innimellom.

Du og jeg kan godt ha meninger om en trener. Men hvem mener at "jeg liker ikke trynet pån" er nyttig kritikk som på noen måte er bra for klubben? Det er helt greit å ha en mening om en trener, men meninga må være tufta på noe annet en ren synsing. 

Hvorfor jeg ikke var aktiv i debatten rundt Tom Nordlie? Jeg hadde ingen informasjon om mannens prestasjon før jeg fikk vite om ekstremt slett behandling av spillere, og en spillertropp i opprør; at nesten en helt tropp vil vekk fra FFK pga treneren er et rimelig greit signal: Tom Nordlie klarte fint å halshugge seg sjøl gjennom måten han behandla spillere på.   Jeg var svært skeptisk til den overilte handlingen det var å ansette ham, joa, men hvorfor skulle jeg si noe om det? Han var jo ansatt uansett hvor uenig jeg var i det? 

Og Grønhagen?  Den eneste kunnskapen jeg hadde om denne mannens prestasjon var at det var stort fravær av yngre spillere, både på trening og på kamp, og det ble stadig kjøpt inn utlendinger, med utrolig vekslende hell. Hans sportslige prestasjon visste jeg ingenting om, men han viste seg å kun tenke fram til søndagens kamp, og ingenting annet, og sånn sett var det jo ikke akkurat merkelig at han ble utsatt for høyst reell kritikk. Dette griper rett inn i klubb-identitet: En trener som kun tenker på søndagens kamp, og gir en lang marsj i rekruttering og spillerutvikling, vil komme på kant med klubbstyre og supportere før eller siden, fordi en trener må ha rett perspektiv: Klubb kommer foran alt.

Det som blir merkelig for meg er at noen kommer med destruktiv kritikk basert på anti- og sympatier. Skal man kritisere må det være med basis i fakta, klubbidentitet, klubbverdier og relle prestasjoner - Prestasjonen kan være ekstremt vanskelig å evaluere siden årsak og virkning er så vanskelig å stadfeste. Et styre må evaluere en trener i lys av rå sportslige resultater, samarbeidsvilje med rekrutteringsapparatet, evne til å håndtere media, lojalitet overfor klubbverdier etc etc. Det holder slett ikke å mene at "vi hadde endt blant top 5 med den og den treneren".

Jeg har holdt meg unna "debatten" om TFA lenge, men etter å ha lest pisset i FB og sett den destruktive kritikken her inne sto det helt klart for meg: Her kommer uhemma og usaklig kritikk basert på null og niks, og at nettopp den destruktive kritikken er forferdelig ødeleggende for FFK.

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Nei, en fotballklubb skal ikke påvirkes av EN følese, men når veldig mange får den samme, resultater uteblir og spillere stagnerer, da kan en fotballklubb bli påvirket. Og meninger om trenere, spillere, klubb kommer jeg til å fortsatt ha, selvom jeg ikke har ABC og D trenerkurs eller er på hver trening. Det håper jeg alle andre som elsker fotball fortsetter med å ha også....

Problemet er at når det går dårlig med et lag vill svært mange ha den negative følelsen, og hvis man skal gi denne følelsen noe spillerom, ja så har man tapt, for den negative følelsen gjør at man tar feil avgjørelser. Vi må være objektive, saklige og edruelige - hvis ikke gjør man bare vondt verre, og det er her jeg mener at vi kan bli mye bedre i denne byen - Når man føler seg bedriten fordi laget underpresterer, så bør en kanskje tenke gjennom en ekstra gang om behovet for å fortelle andre om den følelsen er viktigere enn den negative effekten det samme uttrykket får.

Og jeg mener vi godt kan minne hverandre på, når "varmen er på", at vi kanskje må glemme oss sjøl litt og lide i et "stille fellesskap" som de er så utrolig gode på i storbritannia...

Det vanvittige engasjementet rundt FFK er mest bra, men det kan også være dårlig - vi må bare forsøke å bruke engasjementet til positive ting, ting som er bra for klubben, og ikke la destruktiv kritikk herje fritt med klubben vår.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f