Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Arte et labore

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 sep 11, 16:33

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Under Eggen så hadde vi en rød tråd over angrepspillet. Det var klare og enkle linjer over hvordan det skulle være, og det kjørte over stort sett alle motstandere på hjemmebane. Spillet hadde fortsatt utfordringer på bortebane. Eggen tok oss til Tippeligaen etter 10 år med breddeidrett. Ja, han burde få oss opp fra 2 div, og gjorde det raskest mulig måte, vi var ikke favoritter i 1 div, men han tok oss tvers igjennom på første forsøk. Samtlige år i Tippeligaen ble vi nederlagsdømt, men vi beholdt plassen og var igjen ett respektert Tippeligalag igjen. Dette ble også kronet med NM gull, før han forsvant. Altså, han tok oss fra breddefotball til Kongepokal på 5 år.

       Mulig du ikke skjønner facinasjonen av dette arte et labore? Men Aune og Amundsen er du voldsomt facinert av tydeligvis....

Angrepsspillet? Ok, vi scoret mye mål. Men vi slapp samtidig inn veldig mye mål. Vi slapp inn nest flest mål i 2004 med fire lag under oss. Vi slapp inn tredje flest mål i 2006 med seks lag under oss. Begge gangene var det et stykke ned til neste lag på listen.

Det du tydeligvis ikke vil se er stallen og pengene som Eggen hadde, men som Aune ikke er i nærheten av å ha. Det virker som du sidestiller grunnlaget Eggen hadde, med det Aune har nå. Eggen kunne hente etablerte spillere, Aune må hente ungdom som ikke har Tippeliga-erfaring engang. Du ser virkelig ikke den forskjellen?

For å spørre enkelt: Tror du Eggen hadde klart to opprykk på to år om han ikke kunne hentet inn Ringberg, Risholt, Tore Pedersen og Tor Trondsen for å ta noen? Det er ikke ofte en andredivisjonsklubb kan hente inn tre spillere med nylig erfaring på toppnivå og som ikke er steingamle.

Aune måtte bygge opp et helt nytt lag da vi rykket ned. Ta en titt på stallen anno 2009 og den vi har nå. Ut har erfarne spillere gått, inn har det nesten utelukkende kommet unge talenter. Likevel fikk Aune oss opp, og han var en kamp unna en ny cupfinale.

Jeg har da aldri skrevet at jeg er voldsomt fascinert av Aune og Amunsen. Slutt å tilegne meg meninger jeg ikke har, det er andre gangen du vrenger på ting for å et poeng ut av det. Det er sikkert noen der ute som kunne gjort en bedre jobb, men jeg ser bare ikke at Eggen skulle være vedkommende. Fyren som knapt ga talenter en sjanse på FFK skal altså være mannen til å bygge opp et nytt lag utelukkende av talenter. Hvor lang tid tror du ikke det hadde tatt før han igjen banket på hos Høili og sa at vi trengte erfaring inn i laget?

For å gjøre ting kort: Det nytter ikke å se resultatene til Eggen opp mot Aune, uten å ta høyde for rammebetingelsene de satt og sitter med også. Eggens resultater er ikke så imponerende. Det var først da Grønhagen kom at laget fikk seg et løft. Eggen har en åttendeplass i Tippeligaen som beste resultat for et lag han har trent.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340