Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Arte et labore

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 22 aug 11, 15:23

Opprinnelig postet av Marensius
Jeg tror en mer erfaren trener kunne fått langt mer ut av dette laget. 

Det er selvsagt mulig, men så spørs det om noen annen trener hadde ville ta jobben om meningen var å bygge opp et lag av talenter slik Aune har gjort nå. De fleste trenere lever av resultater og vil ha de raskest mulig.

For at Fredrikstad skal kunne kjøre den linjen de har nå, så er de avhengig av at noen tar den jobben. Og da må de nesten ha en trener som har følelser for klubben allerede og som vil klubbens beste, ikke sin egen CV.

Hva ville en mer erfaren trener gjort om han kom til klubben? Mest sannsynlig hentet inn erfarne spillere, fordi han visste at dette mannskapet ville slite i bunnen. Jeg tviler på at vi hadde fått en bedre trener om styret i Fredrikstad hadde lagt føringer i hvordan laget skal bygges opp.

Aune ser ut til å bry seg mest om at FFK stabler seg på beina, og mindre om egen trenerkarriere. Vi har selvsagt noen eksempler på trenere som faktisk tar jobben, som Henning Berg og Ronny Deila, men også de har hatt varierende resultater den første tiden.

Ellers så ser man ikke mye til at lag skal bygges opp av talenter rundt omkring. Trenere vil gjerne ha resultater omgående for å bedre sin egen CV og da henter de inn spillere som gjør dette imiddelbart. Vi så jo for eksempel på hva Tom Nordlie gjorde da han kom til klubben. Han hentet inn etablerte og dyre spillere nesten før han hadde underskrevet kontrakten. Grønhagen satte seg vel mer eller mindre på bakbeina da noen ymtet om at FFK skulle satse på talenter. Han var vel ikke en eneste gang å så på juniortreningene en gang. Eggen var ikke særlig ivrig til å gi talentene sjansen han heller, det var vel først og fremst Drillo som gjorde at Tarik fikk sjansen.

La stallen få utvikle seg videre i noen år, så får man heller se om ikke andre trenere kan få mer ut av laget da. Det er lettere å få en trener inn og videreføre en trend når A-stallen allerede er god og kan hevde seg, enn når man må starte på scratch.

Når det er sagt: Fredrikstad har vel som mål å berge plassen i år, så langt ser det bra ut. Aune har tatt FFK til semifinalen i cupen etter vanskelig oppgjør mot Odd Grenland og Molde.

Om laget står på stedet hvil om to år, så vil denne tråden bli aktuell. Akkurat nå så syns jeg den ikke er det på grunn av a) Forventningene til sesongen ser ut til å gå i orden og b) Det finnes få treneralternativer der ute som vil gjøre den samme jobben.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f