Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4679

Lagt til: 01 mar 11, 08:31

Det er vel slik at norske klubber bare er forpliktet til å frigi landslagsspillere på såkalte "internasjonale datoer". Jeg tror faktisk at turneringer utenfor regi av UEFA ikke berøres av regelverket og at europeiske klubber dermed i prinsippet kan nekte spillere å dra for å delta.

Dog er det vanlig praksis å la spillere få fri for å delta i kontinentale mesterskap. For eksempel hadde flere Chelsea-spillere fri fra klubben for å delta i Afrikamesterskapet, deriblant nøkkelspillere som Essien og Drogba. Manchester United ga Ji-Sung Park fri i januar så han kunne spille for Sør-Korea i Asiamesterskapet , selv om hans posisjon på banen var tynt besatt pga. skader.

Å nekte Borges å spille Gold Cup for Costa Rica vil således trolig være innenfor reglene, men det vil vel også være en uvanlig avgjørelse. Er det noen her som har eksempler på Tippeliga-spillere som har blitt nektet deltagelse i slike mesterskap før, pga kollisjon med den norske sesongen? Det er vel kun de siste 15 årene (etter Bosman) som er relevante her, det var langt mellom afrikanere, asiater og latinamerikanere i norsk fotball før det.

 

---------------------------

“I used to have a saying that when a player is at his peak, he feels as though he can climb Everest in his slippers. ..."

- Sir Alex Ferguson


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f