Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Satch

Juniorspiller
Ble medlem: 10 nov 09
Innlegg: 172

Lagt til: 26 okt 10, 20:43

Opprinnelig postet av 1947modell
Er det slik at våre spillere er blitt dårligere det siste året ? Jeg har fundert på dette over tid og kommet fram til at det faktisk er blitt sånn. Så spør jeg; hva er grunnen ??

Blir det kanskje litt for enkelt med en vurdering spiller for spiller uten å bringe inn andre faktorer? Dette blir som å bedømme enkeltmusikere i ett orkester når dirigenten har glemt å dele ut notene man skal spille....

Jeg tror en del av dagens FFK-spillere ligger i gråsonen av elitenivå, og at svaret på om de holder det nivået eller ikke avhenger av hvilket system laget spiller, hvordan spillet legges opp, og ikke minst hvilke spillere man har rundt seg.

Med andre ord tror jeg det blir direkte feil å bedømme mange av spillerene utfra de roller de har fått (?) / måttet ta på dagens lag, med en tilsynelatende fraværende plan over spillet, og manglende evne til å justere spillemønster og taktikk etter spillets gang (utover å sette Piroja opp som targetman....)

Ett eksempel på dette : Nevnte Piroja har internasjonale kvaliteter på enkeltområder, men også store svakheter. Med et godt defensivt midtbaneanker foran seg, og en rask, posisjonssterk og spillende stopper ved siden av seg (f.eks 2008-utgaven av Wehrman/Gerrbrandt :) så tror jeg han hadde vært fast inventar på samtlige tippeliga-lag i Norge. Men på dagens FFK må han ta alt for stort ansvar på "bakkenivå" og opplever gang på gang og bli fraløpt og enkelt dratt av èn mot èn av motspillere i stor fart mot mål. I en slik rolle er han IKKE god nok for tippeligaen.

Hvem er så bra nok for eliteserien? For å kunne svare på spørsmålet, må det forutsettes at man greier å få på plass tre helt sentrale ting klubben ikke har i dag :

- et spillemønster / -plan som fungerer og er god nok

- et defensivt midtbaneanker av god kvalitet (Wehrmann/Rekdal-rollen)

- en spillende stopper med god fart - en klassespiller

Da - men først da :

Keeper : Staw holder nivået om han holder seg skadefri

Backer : Er usikker på vår venn fra Costa Rica. Det kan ta sin tid. Thomassen har jeg mer tro på i andre posisjoner. Vet ikke nok om de yngre gutta.

Spillende stopper : Se over - vi har idag ingen som greier å bekle den rollen

Duellstopper / ryddegutt : Gitt forutsetningene tror jeg både Piroja og en (som det blir sagt over) "nedskrytt" Martinsen holder nivået. Men for all del bare èn av dem om gangen :)

Midtbaneanker : Vi er ikke engang i nærheten i dag....

Resten av midtbanen : (NB gitt forutsetningen om et godt spillemønster) Borges, Thomassen, Valencia (om skadefri og i form), Rafn (gi gutten tid!), Askar (trenger et bevegelsesmønster).

Spiss : Tror Thorvaldsson har nivået inne om laget fungerer og han blir brukt på rett måte.

Dette skulle gi èn keeper, to mann til å bekle èn felles rolle i backlinjen, 5 mann til de 3 fremste plassene på midtbanen, og èn spiss. Dvs 6 mann i en startoppstilling - hvorav vår islandske venn ikke engang har kontrakt neste år. Ikke veldig mye å rope hurra for!

Er usikker på en del av de gutta vi har sett lite til : Shabani og Elvestad f.eks. Elvestad er vel tiltenkt en framtidig midtbaneanker-rolle, mens Shabani kan være backup som både stopper og back. Unggutta (utover Rafn) har vi jo nesten ikke sett på A-laget, er derfor vanskelig å mene noe om dem. Klubben bør likevel ta seg tid og råd til å ha en 4-5 sultne unggutter på gress. Husk at det må minst en 18-20 mann til for å ha en stor nok tropp gjennom en sesong. Tiden er definitivt over - også for Rosenborg - til å ha dobbeldekning med kvalitet på alle plasser. 

Konklusjon : FFK har en stor sportslig utfordring ved et opprykk. Det må antagelig inn 5-6-7 spillere med eliteseriepotensiale. Da er vi inne på en annen diskusjon, nemlig om klubbøkonomi, som hører hjemme i annen tråd.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f