Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kanogvetalt

Landslagsspiller

Ble medlem: 01 jul 04
Innlegg: 5543

Lagt til: 19 okt 10, 09:30

Vi har klaget mye på økonomisk rot i FFK, men er det særlig mye bedre stilt i andre klubber?

Jaget etter resultater og det å ha en spillerstall som tilfredstiller krav fra trenere og ikke minst publikum har sendt fotballklubbene ut i et økonomisk uføre over hele landet. Noen få klubber driver pr i dag ok, men også disse har vært igjennom en sjau. Hvordan/hvorfor ble det slik?

For det første har nok de fleste klubber vært for trenerstyrt. Trenerne er i klubben en periode og måles på suksess i deres tid i klubben. Trenerne tar i liten grad ansvar for at klubben er økonomisk bærekraftig etter at de har forlatt den. Det er kanskje heller ikke å forvente. Dessuten har man vært prisgitt tilskudd av økonomisk doping fra alt fra kommuner til rike onkler. Det at pengene alltid har kommet har definitivt ikke hatt en oppdragende effekt.

Så kom finanskrisen. Både sponsorer og rike onkler puttet lommeboken i lomma, og spillermarkedet tørket inn. Dermed ble man innhentet av virkeligheten så til de grader. Alle sliter nå med å betale for gammel moro, samtidig som hjulene skal gå rundt og omgivelsene stiller krav til det sportslige. Det verste er at det er de lederne som sitter i klubbene i dag som blir kritisert for økonomisk rot. Så også i FFK.

Da Knut Torbjørn Eggen ble ansatt så var det under forutsetning av at han fikk all makt. Sportslig suksess var et faktum, men det kostet. Klubben ble reddet i tolvte time hvert år i tippeligaen. Dette har ballet på seg siden da sportslig suksess var det viktigste kriteriet. De som har tatt tak dette året har virkelig hatt noe å stri med.

 Nedrykket gjorde ikke akkurat saken bedre, da dette medførte sterkt reduserte inntekter. Sett i den sammenheng har vi kanskje ikke så mye å klage på? Hva har skjedd med de andre lagene som rykket ned etter at finanskrisen slo til?

Hamkam gikk rett ned i 2. div

Lyn konket

Bodø Glimt er på randen til konk, og vil slite med å nå kvalik

FFK ligger tross alt an til direkte opprykk, og betjener i dag sine økonomiske forpliktelser. Det er faktisk smått imponerende!

---------------------------

Spillere og trenere kommer og går. Klubben består!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340