Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Tøfflus

Landslagsspiller

Ble medlem: 06 jun 07
Innlegg: 4692

Lagt til: 20 sep 10, 16:01

Vi leser om at Kongsvinger har mannen med ljåen luskende rundt stadion, Bodø/Glimt har ennå ikke betalt septemberlønna og vår egen klubb selger og gir bort spillere og erstatter dem med billigere folk. Det virker som norsk fotball har gått på en gedigen smell økonomisk. Tilskuertallene har gått ned i to-tre år etter et kraftig oppsving, og flere sliter med å innfri forbundets lisenskrav.

Noen årsaker:

  • Finanskrisen har selvsagt ført til at sponsormarkedet har blitt tørrere. Sponsing av fotballklubber er neppe høyeste prioritet når bedriftene vil spare.
  • Urealistiske forventninger til tilskuertall og egen suksess. Når samtlige budsjetterer med tilskuertall som i sin beste sesong og topplasseringer, må nødvendigvis de fleste gå på en smell.
  • Kortsiktig tenkning. Det er mange, FFK inkludert, som har brukt penger på å bygge et sterkt lag ett år, gjort det bra, og ikke klart å følge opp. En virkning av dette er selvsagt at topplag en sesong gjerne er middelhavsfarere året etter.
  • Strenge krav til anlegg. Enten må klubbene svi av store beløp på å bygge anlegg som lever opp til høye krav, eller (som i Haugesunds tilfelle) sette tak på antall folk de slipper inn på grunn av krav om prosentvis andel sitteplasser. Andre har svidd av mye penger på flotte anlegg og sitter med en svær regning i etterkant (vi kan nevne Start, men vår egen storstue har også kostet mye og presset klubbøkonomien).

Hva er konsekvensene? Jeg tror en viktig konsekvens er at nå når skifteretten truer flere klubber, så vil på sikt alle tvinges til å drive fornuftig økonomisk (og bruke penger de allerede har tjent). De første som innser dette og driver deretter, vil kanskje tape på kort sikt, men jeg tror de vil tjene på lengre sikt. De klubbene som vil gjøre det godt over tid vil da være de som har godt med folk på kampene, og et stabilt sponsormarked å forholde seg til. En klubb med såpass publikumsoppslutning som FFK bør dermed være i stand til å være en topp 10-klubb på sikt, men det kan være at vi først må betale for gammel moro en stund til?

Hva tror folket?

---------------------------

"I'll decide when you retire ... "

- Sir Alex Ferguson til Paul Scholes


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340