Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 12 sep 10, 21:00

Jeg er ikke i stand til å skrive et langt innlegg nå om dagens patetiske fotballkamp, men har i kveld tenkt det samme som Plankekæll: Det er ganske utrolig at dette FFK-laget fortsatt ligger på direkte opprykksplass etter hva som er prestert, og spesielt på hjemmebane. 

I en økonomisk velfungerende klubb ville naturligvis hovedtreneren (Tom Freddy Aune) vært ferdig i klubben på dette tidspunktet. Han er tross alt sportslig ansvarlig for det som på papiret er divisjonens beste fotballag, men som i praksis avgir poeng i øst og vest til mindre klubber fra bygder og tettsteder bestående av ikke-profesjonelle fotballspillere. Vi har spillere med landslags- og Tippeliga-erfaring i alle ledd, men verken individuelt eller kollektivt fremstår disse som bedre eller mer profesjonelle enn en sammensveiset gjeng fra Strømmen, Ski eller Trysil hvor de fleste har andre jobber ved siden av fotballen, og de færreste har vært i nærheten av en Tippeliga-kamp før. 

Det sier seg selv at Fredrikstad Fotballklubb, som i løpet av de siste fire årene har vunnet både Norgesmesterskapet og tatt sølv i serien, burde vært mer eller mindre klare for opprykk på dette tidspunktet. Når vi likevel fortsatt er i posisjon til å rykke opp, etter gjennomgående svakt spill over tid og meningsløse poengtap, skyldes det vel så mye tilfeldigheter og det svake nivået i årets 1. divisjon. Når man likevel kikker på de gjenstående kampene for henholdsvis Sogndal, FFK, Sarpsborg og Ranheim, kan jeg dessverre heller ikke si at FFK lenger er i favorittposisjon til å gå rett opp. Et Sarpsborg-lag i flytsonen, med et kampprogram som på papiret fremstår som oppsiktsvekkende "enkelt", er nå etter min mening klare favoritter til å rykke rett opp sammen med Sogndal. For vår del gjenstår bortekamper mot de beste lagene, hvor vi tradisjonelt sliter i eksempelvis Bodø, samt hjemmekamper mot lag av den typen vi har slitt mest mot i år. Jeg tviler på at vi vinner de fleste av disse kampene, som vi kanskje må gjøre for å ta 2. plassen.

Med formutvikling og kampoppsett, er det vanskelig å være optimist på FFKs vegne nå.

Dagens kamp er i korthet noe av det svakeste jeg har sett FFK spille. Tempoet var bedrøvelig og feilpasningene florerte. Det finnes ikke et kollektivt samhandlingsmønster offensivt, man kan ikke engang se konturene av en spilleplan, og defensivt henger vi heller ikke sammen som en taktisk enhet. 

Jeg etterlyser i den forbindelse også de kritiske spørsmålene fra lokalmedia. Hvem har utfordret Tom Freddy Aune og den sportslige ledelsen til en debatt om spillestil? Media, og særlig Fredriksstad Blad, svikter totalt i sin oppgave. Isteden for å stille de gode og interessante spørsmålene, ender man opp med å referere standardsvar fra Aune etter hver kamp. Og svarene til Aune i intervjuene er gjennomgående innholdsløse floskler. Jeg har aldri hørt Aune verken før eller etter kamp uttrykke noe annet enn selvfølgeligheter. Det finnes ikke forklaringer eller redegjørelser av taktisk opplegg som gir hint av faglig kompetanse. Ingenting er konkret. Da stiller jeg også spørsmålet: hvordan selger han inn sin fotballfilosofi til spillerne i garderoben og på treningsfeltet? Er han like utydelig og lite konkret som han er utad, begynner jeg å forstå hvorfor det fremdeles ikke er mulig å se hvilken plan han har for Fredrikstad Fotballklubb.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f