Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 aug 10, 19:17

Opprinnelig postet av Magnum

For de som, som meg, ikke følger så voldsomt med (eller er så voldsomt interesserte i) utenlandsk fotball, har jeg brukt Google:

"Old Firm": Rangers og Celtic
"El Clásico": Real Madrid og FC Barcelona

Da kan jeg også opplyse deg om at Old Firm er så kjent fordi det er en sterk rivalisering mellom de to lags supportere. Rangers-fansen er protestanter, Celtics supportere er katolikker (og en "arbeiderklasse-klubb").

El Clásico er jo for det første en kamp mellom to av verdens aller beste lag. Det er grunnen til at det er verdens mest kjente kamp. Det er ikke et lokalderby, Barcelona og Madrid ligger et stykke fra hverandre.

Grunnen til at denne kampen er så stort, er at Spanias fotballtilhengere så og si er splittet mellom Barcelona- og Real Madrid-supportere. Alle spanjoler som følger med på fotball heier på ett av disse lagene.

Etter den spanske borgerkrigen, da Franco kom til makten, investerte generalen i Real Madrid. Han så på det som en glimrende mulighet til å få gratis-reklame dersom han kunne løfte laget helt til topps. For katalanerne ble Barcelonas kamper mot Real Madrid en kamp mot Franco og hans undertrykkelse av deres språk og kultur.

Når ikke borgerkrigen eller Franco-regimet lenger splitter Spanias befolkning, har El Clásico på en måte tatt over den rollen. Wink

Luis Figo gikk jo fra Barcelona til Real Madrid, og fikk et grisehode kastet etter seg av Barcelona-tilhengere under et El Clásico-oppgjør. Det sier litt om hvor mye følelser som ligger i denne kampen.

Derfor det lille avsnittet om at FFK-Sarpsborg ikke kan sammenlignes med noen av de to kampene. Det blir nærmest patetisk, egentlig.

---------------------------

http://twitter.com/banksy8


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340