Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 22 feb 10, 13:27

Opprinnelig postet av kanogvetalt

Opprinnelig postet av Asgeir

Dette med valgperioder bør det nok ryddes opp i ,siden det er et sprik mellom lover og det som blir praktisert.

Klubbens sier vel at alle skal velges for to år. Praksis har vært at ca halvparten av styret er på valg til generalforsamling, slik at men opprettholder en viss kontinitet i styret. Nå da alle unntatt Terje Jensen hadde stilt plassene til disp, var det altså flere plasser som skulle velges. Om alle disse ble valgt for to år, ville det følgelig bare vært Terje Jensens styreplass som vill vært til valg neste år.

Tror nok, forhåpentligvis, at dette var et untakstilfelle i år at styret stiller plassene til disposisjon.

En måte å løse dette på er at det i loven står at man generelt blir valgt for 2 år av gangen (for kontinuitet), men at det etter et styres oppløsning blir valgt styre for både 1 og 2 år av gangen for å oppnå kontinuiteten som følger med at bare en eller to går ut av styret av gangen... Jeg tror helt sikkert det er mulig å inkludere dette i lov-teksten. Men det kreves helt sikkert 2/3 kvalifisert flertall (2/3 av totalt antall stemmer), siden vi snakker om lovendring.

Det er en annen svært god grunn for å ha valgperiode på 2 år, og det er at det blir mye vanskeligere å kuppe årsmøtet og velge inn "sitt" styre. Siden ca halvparten sitter "over" et kupp vil effekten være begrensa. Ledervervet velges vel forøvrig for ett år av gangen?


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340