Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Costanza

Landslagsspiller

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 6579

Lagt til: 04 jan 10, 22:52

Hva med Zoran Lukic?

Ble løst fra kontrakten med Djurgården midt i forrige sesong, og er nå i Qviding som en slags trenerkoordinator på nivå tre i Sverige. Men jeg har en følelse av at Lukic kanskje kunne vært fristet til å hoppe på en jobb som hovedtrener i FFK... Dette er en mann som har vunnet alt man kan vinne i svensk fotball. Han har vunnet Allsvenskan som trener for Djurgården to ganger, blitt kåret til årets trener i Sverige to ganger, tatt klubber opp divisjoner og vunnet cupen. Han har riktignok også sine nedturer: blant annet fikk han sparken fra Örgryte i sin andre sesong, og nå sist funket det ikke i den vanskelige jobben (delt treneransvar) i storklubben Djurgården (hvor han hadde stor suksess i en tidligere periode). Men jeg synes dette er en bra mann ut fra hva jeg har sett og hørt. Han har figurert en del som ekspertkommentator på tv og har sin egen nettside på zoranlukic.se. Lukic har også solid erfaring som spiller med bl.a. landskamper for Jugoslavia. Er 53 år (Etter min mening en bortimot perfekt alder for hovedtrener på toppnivå).

For et lite innblikk i Lukics filosofi kan jeg anbefale dette intervjuet på youtube i forbindelse med Djurgården-ansettelsen tidlig i 2009: http://www.youtube.com/watch?v=-HPZHFiMdBA

Et annet svensk alternativ jeg leker litt med tanken på: Jonas Thern. Den legendariske midtbanespilleren på Sveriges landslag på 90-tallet. Han har erfaring som hovedtrener for Halmstad, men har de siste årene trukket seg tilbake som instruktør på et idrettsgymnas i Sverige. En uhyre profesjonell type, både som spiller og trener. Det er kanskje urealistisk, men tanken er spennende. Har lest mye bra om han som trener tidligere.

Et tredje svensk alternativ er jo Tony Gustavsson som fikk sparken fra Hammarby i fjor. Han har jo vært på besøk på Fredrikstad Stadion tidligere. Ung og sympatisk svenske som sies å være en intelligent, rolig og nøyaktig trenertype. Har gjort det bra nedover i divisjonene i Sverige før han ble snappet opp av Hammarby, der resultatene uteble, men han hadde også vanskelige arbeidsvilkår. Bør kanskje være et navn på blokka.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340