Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 22 des 09, 23:47

Opprinnelig postet av GoFFK

Hva skjer ved en FFK konkurs?

Kan noen som har peiling lage en oversikt over mulig scenario'er?

Blir alle spillernes kontrakter fristilt?

Niks. Alle kontrakter med spillere og trenere er underskrevet av klubbstyret. Dette betyr at kontraktsforholdene i utgangspunktet ikke blir berørt av om Sport AS går konk. Dette er et krav fra forbundet, så dette er jeg 100% sikkert på.

Opprinnelig postet av GoFFK

Får ansatte lønn?

Hvis et selskap går konk vil det bli oppretta et konkursstyre. Dette styret drar inn all kapital i konkursboet. Alle ansatte blir i utgangspunktet oppsagt, naturligvis, og de vil ha et svært legitimt krav overfor konkursboet om utestående lønn etc, men hvis noen går inn og spytter i penger i form av oppkjøp av konkursbo vil ansatte ha en mulighet for videre ansettelse, så klart. Dette vil da være ansatte i AS-et som går konk, og ikke klubben i dette tilfellet, siden det ikke er klubben som går konk.

Opprinnelig postet av GoFFK

Blir treneren fristilt/reforhandle kontrakt/lønn?

Nei, desverre. Det er ikke klubben som går konk, og trener er ansatt av klubben formelt sett.

Opprinnelig postet av GoFFK

Hvem vil tape penger?

Aksjekapitalen går tapt ved konkurs. Klubben har mange aksjer hvis verdi vil gå tapt ved konkurs. Men disse aksjene er B-aksjer, hvis jeg ikke har forstått helt feil, og dette innebærer at aksjene ikke gir avkastning sånn som A-aksjene gjør. Investorene likeså. De har naturligvis bare A-aksjer. Det er derfor et betydelig press på investorene å spytte inn det tross alt lille beløpet som skal til for at vi kommer over kneika for å berge tidligere investeringer.

Ellers vil alle verdier i boet fordeles mellom kreditorer etter en eller annen fordelingsnøkkel. Etter en konkurs vil altså alt måtte bygges opp på nytt. Og hvis ingen går inn og kjøper konkursboet kan vi risikere at alt forsvinner ut, inklusive kontormøbler, og ikke minst stadion i seg sjøl. Det er vel lite trolig at noen vil kaste ut FFK fra stadion, for FFK på stadion er noe av den eneste salgsverdien stadion har, tross alt.

Men vi kan risikere at FFK ender opp med en avtale om leie av stadion som ikke resulterer i eierskap etterhvert som gjelda blir nedbetalt, og i tillegg også en betydelig dyrere avtale enn vi har idag...

Opprinnelig postet av GoFFK

Vil klubben kunne beholde plassen i 1.div?

Ja, for plassen/lisensen i/for 1.div "eies" av klubben, og ikke AS-et.

Det skulle vært veldig artig å se regnskap/budsjett for klubb satt opp mot selskap for å se hvordan disse to juridiske enhetene er skilt rent praktisk.

Prinsipielt mener jeg at klubbens regnskap og selskapets regnskap burde være 100% atskilt, og at selskapets inntekter kun kommer fra stadion-leie fra klubb, sponsorinntekter og billettinntekter (som tross alt må deles med klubb iflg en eller annen nøkkel). Men dette fordrer at disse store inntektspostene er godt balansert mot utgiftsbyrden AS-et har, nemlig betjening av lån på stadion og lønn til ansatte, og de store utgifter klubben har, nemlig lønn til spillere og trener.

I og med at mye av inntektene er bundet opp mot aktivitet må vi sørge for at klubb og AS har likviditet i månedene november til mars, for hvis pengene tar slutt i november vil vi komme i en situasjon hvor resultatet blir fryktelig rødt. Med ditto mas om konkurs, reinvestering osv osv. Det er klart at vi ikke kan ende opp i samme situasjon hve vinter. For sånt sliter fryktelig på hele organisasjonen.

Da får vi heller sette tæring etter næring og leve sparsommelig mens likviditeten er god, typisk under sesongen, for da har man i det minste mer tid på seg for å fikse problemet. Dårlig likviditet må løses jo før jo heller!

Det har vært klart i mange, mange måneder at Sport AS kom til å få et stort likviditetsproblem, men ingen har hatt lyst til å snakke om det! Et eksempel er budsjetteringa av spillersalg på 10 mill... Dette "løste" problemet på kort sikt, men det har ikke løst noenting på lang sikt, snarere tvert imot.

Vel, vel, da har jeg allerede skrevet for mye om ting jeg egentlig ikke har greie på, men de som har peil får justere meg fritt!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340