Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

spartasupporter

Juniorspiller

Ble medlem: 30 okt 05
Innlegg: 188

Lagt til: 13 nov 09, 10:40

Helt ærlig mener jeg det er mye bedre med en sesong til i Adeccoligaen basert på stort sett egenutviklede spillere. Med en høyreback som er guttespiller og gikk på ungdomsskolen i våres, en venstreback som spilte spiss/kant på laget fra 4. divisjon og opp på dagens nivå. Lista over egenutviklede spillere er lang. FFK kan dessverre ikke si det samme, og kan med all ærlighet skylde seg selv og der jeg synes jeg synd på dere FFK-supportere.

 

Nesten konk og det eneste laget som fikk poengtrekk for økonomirot (likhet for loven?) for bare få måneder siden, mistet hele venstresiden og hovedtreneren i sommer, og klarte likevel å spille kvalifisering om opprykk til Tippeligaen. Er det rart sarpingene er stolte og glade for det? Det er bare fantastisk bra!

 

Sunn rivalisering mellom byene er bare morsomt. Det tåler vi alle. Det artige er at mens sarpingene har sett til Fredrikstad og lært av deres vei til toppfotballen, kan Fredrikstad nå se motsatt vei og lære. Ut med middelmådige/svake spillerimporter, kutt den sinnsvake pengebruken deres, og bruk egne spillere i virkelighetens "Ekstrem oppussing", "Luksusfellen" og "Nanny". Det er det dere trenger. Har dere lært NÅ ved å bruke Staw, Bråthen, Czwartek, Shabani, Becken, Elvestad, Thomassen, Kvisvik, Ramberg, Trulsen og alt hva de heter alle sammen? Når en klubb bare kvitter seg med gode talenter som Hoti og Mehmeti til Kvik, Fabian Andersen til Østsiden/Mjøndalen, osv, så skjønner jeg at det går på dunken når de erstattes av svake importer.

For å være spydig: hvor flaut er det ikke å tape og rykke ned for en klubb (Sarpsborg) som har cirka bare 10 prosent av deres budsjett, bestående av nesten utelukkende egenutviklede spillere, og spillere dere selv "avskiltet"? Er det ikke på sin plass å hylle Sarpsborg for helt riktig strategi?

 

Kanskje kan nedrykket tvinge frem den flotteste oppryddingen FFK trenger? Da bør latterliggjøring (?) av Sarpsborg (som har levert en fantastisk sesong ved å satse konsekvent på egne spillere) legges til side og i stedet fokusere på å utnytte egne ressurser best mulig. Dere har forutsetninger som de aller fleste andre klubber bare kan drømme om: supert engasjement i stort publikum (i medgang, i motgang er det tynt!), rike investorer (som spytter inn fantastibeløp), flott stadion. Men dere har også interne maktkamper (?) og hodeløs, feilslått pengebruk. Lær av feilene og utnytt ressursene riktig, så blir FFK en god og stabil toppklubb igjen.

 

Tør FFK satse på et opprykk basert på en sunn strategi med lokale spillere som gir langsiktig gevinst (og kanskje ikke opprykk ved første forsøk?), eller dyre ringrever utenfra bare for å sikre et opprykk? Det er et verdivalg dere i Fredrikstad må ta. Kanskje har dere noe å lære av Sarpsborg?

 

For min del hadde det vært hyggelig med et Sarpsborg i Tippeligaen, men jeg vil heller se klubben og byen drive sunt, riktig og godt med egenutviklede spillere i Addecoligaen i flere år til enn å gå opp som en hjort og ned som en lort ala FFK.

---------------------------

- sammen for Sarpsborg


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f