Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

kimito

Bedriftsspiller
Ble medlem: 10 apr 04
Innlegg: 11

Lagt til: 07 nov 09, 20:42

Interssant spørsmål i denne tråden. Hvor gammel er denne Thomassen? Han som fortjente å bli offentlig utskjelt på treningsfeltet? Unge spillere som ringer hjem og gråter og når de ikke takler verbal septikk, havner de på benken for evig og alltid, mens eldre ufarlig lojale og halvgode spillere tralter ute på gresset. Dersom dere misforstår malplassert hersketeknikk med å stille krav har dere et problem.

Det er også underlig hvordan denne fantastiske motivatoren snubler hver gang han havner i viktige kamper (vi vant riktignok cupfinalen, men ikke gjennom godt spill i finalen, men takket være Occean og at vi møtte Haugesund). Tro om ikke begrepet one-trick-pony passer utmerket. En venn av meg med utrolig dårlig smak (holder med Vålerenga) sa det fra starten av når Nordlie var trener for oss. Én spillestil, uavhengig av spillermaterialet. Etter hvert har jeg også forstått at han har én motivasjonsmetode; kjefting, kreving og store ord. Alt er intenst med Nordlie, og det virker trolig bra på en traurig høstdag hjemme mot Sandefjord. I kamper med mye på spill derimot bllir det fullstendig malplasser. Presset ligger der allerede og Nordlie blåser på bålet:

1. Start klarte ikke å avgjøre serien når det gjaldt som mest.

2. Alle kvalifiseringer går til helvete.

3. Lillestrøm spilte elendig i cupfinalen.

I slike kamper er det bedre å la spillerne få slippe skulderne. Jeg kan trekke en liten analogi til mine egne studenter. I timen sist fikk jeg litt dårlig samvittighet da jeg prøvde å skremme dem opp til litt innsats. Problemet er at spesielt én av studentene allerede har skuldrene opp over ørene. Hun protesterte da også på min fremstilling. Jeg er fortsatt av den oppfatning at de fleste av dem trenger et lite spark bak, men ikke henne. Der må jeg heller jobbe for at hun skal fortsette å jobbe, men med en mer avslappet holdning til det, for stressnivået hennes er ikke konstruktivt.

Poenget er: Finaler og kvalifiseringskamper bringer sitt eget alvor. For å sette det på spissen, tror jeg motivasjonstalen foran kampen mot Sarpsborg 08 burde ha vært noe slikt: Dere er et Tippeligalag som tok sølv i fjor. Sarpsborg 08 er i Adeccoen. Dere er bedre. Gå ut og kos dere. Spill fotball uten å bli stresset dersom Sarpsborg presser dere. De kommer til å gjøre det. De er tente, men dere er bedre. Forsvaret deres er dårlig, så hvis de scorer, så kan vi score to. Ha det gøy utpå der og spill fotball. Jeg tror neppe den var sånn.

Det virker til og med som om motstanden har kommet umiddelbart denne gangen. Ser ut til at det er nok spillere som kjenner til mannen, slik at det ikke er like lett å styre inntrykket av seg selv gjennom media og utnytte unge menneskers usikkerhet. Det er litt av en suppe dere har rotet dere opp i. I tillegg til å bli oppfattet som en usympatisk klubb har dere ledere, spillere og alt som trekker i forskjellige retninger. Splitt-og-hersk-metoden er ment for motstanderne, ikke innad i egen organisasjon og overfor egne spillere.

Håper dere får ordnet opp og at det er en triveligere klubb vi møter ved neste korsvei. Som sist: Lykke til!

PS! Ja, det er litt merkelig at jeg engasjerer meg såpass i denne saken. Har hengt meg litt opp i kasuset Tom Nordlie. Regner med at det er en slags erstatning for en såpeopera eller reality-tv.

---------------------------

Det er de gule som spiller spillet (HMK Haakon 1953).


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f