Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 okt 09, 21:31

Opprinnelig postet av Patrioten

I morgen blir det avgjort i bystyret om FFK får sin lånegaranti, for håpe at det går i orden.

Selv om det ser ut til å gå i orden, vet man aldri med kommunene fortiden.

Se, hva Halden Kommune gjorde med Comet, de ville jo ikke hjelpe til med hallen deres og vips så var de konkurs.

Det hadde vært flaut om Terje Høili skulle ordnet opp igjen.

Det som jeg synes er svært betenkelig med en lånegaranti er at den gis til ASA og ikke FFK klubb. ASA og klubb er to forskjellige juridiske enheter, og at en gir lånegaranti til den ene betyr ikke automatisk at garantien kan benyttes av den andre.

At FFK har aksjer i ASA er totalt uviktig i en sånn sak: Som aksjeholder har du ikke noen anne  innflytelse på økonomi enn at du har stemmerett ved generalforsamling. Sjøl om du har majoriteten betyr ikke det at du fritt og lett kan overdra et lån den ene eller andre veien.

Modellen med atskilt klubb og ASA er bygget for nettopp slike tilfeller som dette: Hvis ASA går konk kan fremdeles klubben stille med lag og trener helga etter, fordi det er en annen enhet. Videre kan klubben dishe ut, alt. hanke inn oppgaver fra ASA som de sjøl ønsker det, det står nedfelt i samarbeidsavtalen.

Jeg hadde aller helst sett at ASA kun jobba med de rent markedstekniske tinga, at spesielt de sportslige avgjørelsene skal falle i klubb og ikke i ASA. At ASAs direktør, f.eks, involverer seg i spillerkjøp osv virker for meg helt merkelig, for å si det mildt. Og spillerpoolen skulle prate med klubben, og ikke ASA, når det gjelder sportslige disposisjoner.

Min drømmemodell hadde vært at klubben hadde skikkelig stålstyring på de sportslige tinga, og at alt dette var samla i klubb, og at minst mulig av det sportslige var delegert til ASA. Klubbstyret virker i så henseende fryktelig svakt for tida, og jeg skulle gjerne sett noen folk der med litt mer ambisjoner og visjoner for klubbarbeid i elite-kontekst.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f