Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lars 29

Juniorspiller
Ble medlem: 21 jul 06
Innlegg: 176

Lagt til: 25 sep 09, 11:04

Vårt kjære FFK,  teknisk konkurs, hvordan kan det være mulig?

Etter min mening, ene og alene, på grunn av forferdelig dårlig ledelse over flere år. Selv etter opprykket og en mangedobling av inntekter, fulle tribuner og et næringsliv som hang seg på, har ikke FFK hatt orden i sin økonomi. For meg vitner det om fullstendig inkompetanse av de menneskene som har blitt ansatt for å håndtere tildels store pengestrømmer. Kortsiktig tankegang, dyre lønninger, mangel på planlegging holder på å spise opp klubben som en hissig kreftcelle innen i fra. 

Helt fra klubben var en amatørklubb har dårlig ledelse og dårlig økonomi fulgt klubben som en mare, finnes det virkelig ikke kompetente ledere i denne byen? Eller er det viljen det står på? Man begynner virkelig å undre.

Det mest skremmende er at om ikke klubben hadde hatt Terje Høili som en snill hjelper så hadde FFK vært konkurs for lenge siden, det er et paradoks når klubben faktisk har hatt store inntekter.Har noen skremmende eksempler på det jeg mener er forferdelig inkompetanse:

- Klubben skriver under på en avtale med Værste og er henrykt over å få en "gratis stadion", før de en stund senere går til sak mot Værste fordi de mener at de betaler for mye og at de er "lurt". Enden på visa er at FFK taper så det suser og at det kommer frem at alt er gjort slik det var skrevet under på. Vet klubben hva de skriver under på? Har de som skriver under på  vegne av klubben noen som helst kompetanse på avtaler/kan lese?  

- Man ansetter Morgan Andersen med fullt ansvar for spillerkontrakter og alle fullmakter, enda Morgan var under full etterforskning for dokumentforfalskning av nettopp spillerkontrakter. Da Morgan Andersen blir dømt mister han jobben i FFK. Hvordan er det mulig at en mann misstenkt for bedrageri i Lyn skal få ansvar for det samme i FFK som han hadde i Lyn. Burde ikke han vært fritatt for spillerkontrakter etc så lenge etterforskningen pågikk?

- Klubben skriver av alle ting under en "speideravtale" med Estland på en million pr år? Estland er vel ikke akkurat fotballens mekka. Hvis det ikke er skjult lønn til Piroja som pr idag tjener under halvparten av sine lagkamerater selv om han er den beste, så er det skremmende. Ikke et talent er kommet til klubben på bakgrunn av denne avtalen.

- Selv om klubben har mange bosmannspillere som er bekymret og tenker på fremtiden sin, så går administrerende direktør ut i media og sier at situasjonen er som om man har vunnet i lotto?. Man trenger vel ikke å være hjernekirurg for å selv vite at dette ikke akkurat er motiverende i en spillergruppe og at dette får spillerne til å yte ekstra for klubben uansett profesjonalitet.

- Hvordan har det seg at klubben nå i en desperat situasjon for å redde plassen henter inn en av norges dyreste trenere og en "benkesliter" fra Odd ( Alex Valencia ) og en alt for dyr Mathias Anderson. Uavhengig av om Høili betaler for spillerne så sitter klubben faktisk igjen med lønnen. Det er jo helt på tryne, da de faktisk ikke er bedre enn dem vi har idag. Vi har brukt mange millioner på spillere som ikke er umiddelbare forsterkninger. Hvordan kan klubben gjøre dette i sin vanskelige økonomiske situasjon? Hvorfor ikke feks hente inn en KTE fra Moss på en kortsiktig løsning som kanskje hadde kostet klubben 600 000 kr istedet for Nordlies millionlønn + assistent + fee til Kongsvinger. Finnes uansett mange dyktige billigere trenere.

- Klubben klager på minskede publikumsinntekter. Enda klubben har et belegg som er et av de beste i tippeligaen målt utifra tilskuerkapasitet. Forventer virkelig markedsavdelingen at man skal ha fullt stadion hver gang? Er man så naiv? Selv om vi har vært en nedrykksklubb i år, så strømmer folk til stadion. Faktisk mer enn det jeg hadde trodd.

- Vi sliter på midtstopperplass, men lar allikevel Gerbrandt gå før sesongen er over enda vi hadde mange skader før han dro.

- Klubben budsjetterer med spillersalg. Enda dette er høyst usikkert og vi pr idag etter Wallace sin skade ikke har noen hete salgsobjekter...

- Man glemmer å sjekke om at oppholds - og arbeidstilatelsen til Wehrman er i orden...

Listen begynner å bli litt vel lang etter min mening, kunne bare fortsatt. Hadde dette vært hvor som helst ellers i næringslivet hadde dette fått store konsekvenser, men ikke i FFK. Klubben kan ikke regne med at Høili gang på gang vil hjelpe til og bruke mange millioner på et evigvarende rot. Mitt forslag er følgende.

- Jeg mener at det første som må skje er at klubben kutter kostnader i administrasjonen og eventuelt sier opp personer der. Bør også se på kostnaden ved FFK College og nytten av dette.

- Styret i samråd med Runar Henriksen blir enige om at han fratrer etter sesongen uten etterlønn. Det som er vært fremvist av ledelse bør ikke være bra nok til en " fallskjerm".

- Man bør prøve å reforhandle en ny kontrakt med Tom Nordlie, den kontrakten han har idag er for høy i den situasjonen klubben befinner seg i, dette gjelder også etterlønn.

- Bør vurdere å kvitte seg med Lars Tjernås da klubben ikke har råd.

- Bør se på kostnader i FFK Event/FFK Web tv.

- Bør reforhandle avtalen om stadion. Bør legge seg litt flate for å få til en bedre avtale. Værste er heller ikke tjent med at FFK går konkurs.

- Bør ta en prat med kommunen og NFF og vise at de fremover vil drive mer profesjonelt og legge frem en plan.

- Bli en mer åpen klubb overfor den normale supporteren i gata som når KTE var i klubben

Dette tror jeg kan være en start.

 

 

 

 

---------------------------

Støtter FFK i medgang og i motgang!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f