Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 25 sep 09, 08:24

Opprinnelig postet av ecupeventyrsnart

(...) dere vet jo alt best.

Litt hårsår og ømme tær sånn midt på natta? La meg utdype litt, ettersom ting sitter litt langt inne for noen og enhver.  

Kontrakter:

Det er faktisk slik i arbeidslivet at kontrakter kan sies opp. Ansatte kan sies opp. Ansatte kan permitteres. Det skjer stadig vekk i de fleste bedrifter. Og ja, ved oppsigelse må man ta en kostnad, men er det bedre å betale 24x100.000 for en toårskontrakt for en spiller som er sur, gretten og vrang og som ikke engang klarer å spille allright på 2. laget fremfor å la spilleren gå gratis og kompensere lønn for f.eks. 4 måneder? Problemet blir først meldt stort og synlig når man har et (overraskende) likviditetsproblem og ikke vil være i stand til å ta kostnadene med å rydde. Da blir det gjerne slik at man hele tiden må tisse litt mer i buksa for å få tilbake litt varme.

Dersom man hadde hatt økonomisk styring på et tidligere tidspunkt, kunne klubben tatt nødvendige grep for å redusere kostnadssiden tidlig (nok?).

Jeg vet ikke hva som har skjedd i forhold til å redusere driftskostnadene i klubben siden virkeligheten har innhentet klubben, men jeg har iallefall sett andre klubber redusere lønningene til spillere, ledere og ansatte - det har jeg ikke sett i Fredrikstad.

Lokal helte-trener:

Ja, kanskje Trulsen kunne vært en ok trener for å jobbe FFK sakte ned i 3. divisjon for å begynne på nytt...  Men jeg skulle nok formulert meg annerledes: Vi burde kanskje hentet inn en trener som har lav profil, lavt lønnskrav og ingen sign-on fee.

Når det gjelder lokale spillere og det å komme seg opp fra f.eks. 2. divisjon, vil jeg bare si at jeg tror mesteparten av årsaken til at FFK ikke klarte å rykke opp tidligere ikke hadde noe med spillerne i seg selv å gjøre, men hele kongstanken om at FFK hele tiden, selv i sumpa i 2. divisjon, var bedre enn det virkeligheten var. Det var - om mulig - like mye krangling og fraksjonsdannelser på den tid, slik jeg kan huske. I tillegg ble det brukt penger over en lav sko den gang også... Bilavtaler, osv.

Skal man første rydde, så må man rydde skikkelig og sørge for at hele klubben (fra "vaskedama" til "slipsdirektøren") har en felles forståelse av verdier, mål og ansvar - ala Janne Carlzons fantastiske snuoperasjon med SAS.

Vi vet alt best:

Hvem er dette "vi", egentlig. Oss 5-6 personer som har blitt moderatorer på forumet?  Det er hyggelig å se at folk mener vi har så mye makt, ettersom makten er i pennen i det offentlige rom og ikke i korridorene til klubben i vårt hjerte.

Men ja, jeg tror virkelig det å starte en ny klubb fra bunnen av ville vært en veldig god løsning. Da kunne man sluppet 20 års inngrodde problemer og nedarvede sannheter om hvem i Fredrikstad som "betyr noe" for klubben, fordi de har putta på penger ved gjentatte anledninger.  Men nei, det er ikke bare slik at vi klager på alt heller. Jeg skal ikke snakke for de andre, men jeg tror Henriksen har gjort en helt ok jobb - forholdene tatt i betraktning.

TKK:

Hvorfor trekke frem TKK? Jeg er på ingen måte den som har kjempet (hardest) for TKK. Men det er klart "jeg" i form av danielsander har sluttet å opphøre og er forhøyet til et "vi" som inkluderer Holters og alle andre skribenter og mods her inne. Wink

Nei, TKK hadde ikke reddet FFK fra den bedrøvelige situasjona klubben er i. Jeg er fortsatt av den oppfatning at en filosofi om å fokusere på yngre spillere og å kvitte seg med relativt sett dyre spillere uten salgspotensiale ville vært en BEDRE løsning for klubben både på kort og lang sikt. Men når vi ser hvor stort avvik det er mellom budsjettet som ble vedtatt for 2009-sesongen og det økonomiske resultatet, tror jeg selv ikke en ryddesjau i januar/februar ville løst problemene våre. 

Resten av innlegget:

Jeg skal ikke ta for meg resten av det du skriver, om hvem som skal inn og at vi forenkler alt og bedriver massiv kritikk som nyttige idioter for TV2, osv. For jeg synes det blir feil fokus.

Jeg vil bare utfordre deg om å gi innspill og svare på noen spørsmål og formuleringer, som jeg også (delvis) tok opp i en annen tråd:

1. Hva er det positive som har skjedd i klubben siden desember 2008? Eller de siste 12 månedene?

2. Hvem mener du har ansvaret for det økonomiske uføret klubben er inne i? Og hvordan har det oppstått?

3. Hvordan mener du det økonomiske problemet skal løses?

4. Hvordan skal FFK kunne drives godt og fornuftig på lang sikt?

For vi er kanskje nyttige idioter, men vi tør iallefall åpne kjeften og peke på feil og svakheter. Som f.eks. at det er galskap å balansere et regnskap med spillersalg, iallefall når prospektene for salg er begrenset til en spiller (som selvsagt ble skadet...).

Jeg utfordrer herved kritikerne av kritikerne til å bidra gjennom å delta i debatten om saken fremfor å ta mannen fremfor ballen...

 

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f