Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 30 aug 09, 01:56

I disse dårlige tider med konsekvent stang ut forekommer det meg at jeg helst hadde sett den klassiske ansvarsmodellen á la NFFs lover om samarbeid mellom klubb/ASA: Klubben tar seg av det de er gode til, det sportslige, og ASA tar seg av det de er gode til (det økonomiske).

Det er vel ikke noen som betviler Henriksens egenskaper innen økonomi og økonomistyring. Og det er det han etter min mening burde ha befattet seg med. Han har ikke idrettsbakgrunn, rett og slett.

Jeg synes det blir merkelig og feil at ASA-ets direktør er den som skal inn og ta grep, i motsetning til at klubbens styre gjør det. ASA skal drive den kommersielle driften, mens klubben skal stå ansvarlig for den sportslige biten, eventuelt sette bort noe av ansvaret til ASA Det å ta grep og gå til skrittet å skaffe ny trener er et initiativ som er så fundamentalt og nært knytta til sportslige disposisjoner at klubben burde ha tatt full styring.

Det ser ut for meg som om Direktør Henriksen handler i mangel av noen andre, og det blir helt gæernt.

Klubbstyret er atlfor svakt. De er ikke på banen når de burde vært det. Faktisk er det for meg ut som om de ikke er på banen i det hele tatt. Det er klubben som skal forvalte klubbkulturen, ASA burde begrenses til å forvalte økonomien.

Jo mer usynlig og handligslamt klubbstyre, jo sterkere ser ASA ut gjennom sin direktør, og det er det jeg tror er tilfellet i prosessen som har ført til at TN er i klubben. Motgang må håndteres annerledes enn panikk-kjøp uten samarbeid med klubb og spillergruppe.

At A-lagstrener skal "svare for" en direktør som ikke har idrettsbakgrunn blir helt feil. Jeg orker ikke tanken om at Runar Henriksen skal gjøre sportslige vurderinger.

Når hadde sist FFK et velfungerende klubbstyre som var på banen i sportslige saker? Som var motor i ansettelser, gjorde sportslige vurderinger, samarbeida med spillergruppa? Hvordan en klubb skal styres er helt uinterressant så lenge de som burde styre ikke er interesserte. Hvis det er for mye å gjøre for klubbstyret som tross alt ikke får betalt for jobben de gjør, ja kanskje man burde ha en sportssjef da, som svarer for klubbstyret, og ikke ASA...


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340