Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Willy Renè

Landslagsspiller

Ble medlem: 24 aug 07
Innlegg: 1716

Lagt til: 22 aug 09, 20:50
Endret: 22 aug 09, 20:51
Endret av: Willy Renè

Opprinnelig postet av Bedreviteren

Opprinnelig postet av Tyggis



- Mindre skatt
Skattenivået i Norge er for høyt på alle plan, enkelt og greit. Alt av eiendomskatt bør fjernes.

Synes kanskje vi har for mye velferdgoder også da?

Eiendomsskatt er en skatt vedtatt av kommunene, forefinnes altså ikke i alle kommuner i landet, men i de fleste.

%-ligning ("Fordel" ved å eie egen bolig) ble avskaffet for få år siden. Man kan vel diskutere om det var/er en fordel, det påligger en del vedlikeholdskostnader etc..

Formuesskatten er redusert, og ligningsverdiene på bolig er ca. 30 % av markedsverdi, så vi skattes ikke ihjel av dette.

Dokumentavgiften, (altså avgift for at staten skal kunne holde styr på hvem som har hjemmelen til fast eiendom ble lovet fjernet av Kristin H. dagen før forrige Stortingsvalg, og så glemte hun hva hun hadde sagt dagen etter,) er en avgift på 2,5 % av salgsprisen når du selger fast eiendom. Altså, eldstesønn min som nylig kjøpte hus i Stavanger for 4450000.- må betale avgift for statens papirarbeid på kr. 111250.-, et papirarbeid som tar en times tid kanskje?

Det er vel det som er skatten på eiendom vel, har jeg glemt noe ? Ja, skattepliktig gevinst hvis eiertid/botid ikke er oppfylt, og gevinst ved salg av næringseiendom etc., men det er noe annet.

Altså, eiendom blir ikke ihjelskattet i Norge i dag, men skremmende er det at enkelte økonomiprofessorer ved NHH gir politikerne gode ideer ved å fortelle dem at eiendom, ja der er det noe å hente ! Uten tanke for den spesielle situasjon vi har i Norge, hvor det å eie sin egen bolig er tradisjon, og kaldt er det her også. Så kom igjen, ta det vi har opparbeidet gjennom mange år, opparbeidet med beskattede midler.

Bolig bør skjermes for beskatning, samme hva professorene har oppe i hodet sitt !

Fjern formuesskatten, fjern arveavgiften (følg etter Europa), fjern dokumentavgiften, men behold gjerne en rimelig eiendomsskatt til kommunene.

---------------------------

Forget Metallica !
Guiseppe Verdi rules !


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f