Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Holters

Ansvarlig redaktør

Ble medlem: 23 mar 03
Innlegg: 10061

Lagt til: 02 aug 09, 21:43
Endret: 02 aug 09, 23:50
Endret av: Holters

Jeg begynner å bli rimelig lei av å lese dette her inne og høre andre si det samme. Gang på gang har det vist seg at Celso Borges presterer som spiss. Han er rett og slett det beste alternativet på topp per i dag. Nå er på tide at folk innser at fotball handler om å sette sammen et lag som kollektiv presterer fremfor å plassere enkeltspillere i posisjoner der de isolert sett er best. Det virker som om det har gått mote i klage på at Borges spiller på topp uten at man har tenkt over hva som kan være årsaken til det valget.

La det være sagt med en eneste gang: Det er åpenbart at Celso Borges har størst potensial som offensiv midtbanespiller på lengre sikt - det er hevet over enhver tvil - og jeg bestrider på ingen måte det faktum.

Problemet har vært at Borges ikke har spilt sine beste kamper som midtbanespiller - de beste kampene har han hatt som spiss. Det kan være mange årsaker til dette, men jeg mener bestemt at FFK mangler en midtbanespiller som komplimenterer Borges sine ferdigheter.

Det mest logiske alternativet for å rendyrke Celso Borges som offensiv midtbanespiller er å sette ham sammen med Kasey Wehrman. Problemet som da oppstår er at vi får en sentral midtbane som flytter beina for treigt og dekker lite rom. De vil trolig bli løpt i senk.

Setter man Borges sammen med Ardian Gashi, så møter man på andre problemer: Enten må Borges ta den defensive rollen, og da har han ofte blitt liggende altfor dypt til å bli involvert offensivt i spillet der han er best. Dersom man snur opp-ned på oppgavene, så har rett og slett ikke Gashi gode nok ferdigheter til å takle den defensive midtbanerollen. Det har han vist gang på gang - Gashi fungerer best i terrierrollen.

Da Celso Borges ble presentert som FFK-spiller ble han sammenlignet med Ballack. Borges har foreløpig ikke fremstått som noen typisk boks-til-boks-spiller, men det kan ha sin logiske forklaring i at FFK som regel spiller med en som holder (Wehrman) og en som går (Gashi/Ramberg). På grunn av manglende komplementær partner har Borges sin rolle vært å holde/styre spillet og skape balanse når han har spilt sentralt midtbane.

Gledelig er det uansett at Borges akklimatiseres mer og mer for hver kamp som går. Man er blottlagt for forståelse om man klager på Borges sin tilpasningsdyktighet når man tenker over at det er snakk om en unggutt på 21 år som aldri tidligere har spilt utenfor sitt hjemland.

Hurtige bevegelser for sentrallinjespillere er visstnok noe som ikke vektlegges i Sør-Amerika, men etter 6-12 måneders trening er de som regel på høyde og vel så det med europeere. Jeg synes Borges allerede har blitt raskere de første meterne og opparbeidet seg langt mer pust. Det nærmer seg nok det punktet der han også vil presterer på midtbanen.

Når FFK får på plass en sentral midtbanepartner - eller en spiss som scorer mål - som komplimenterer Borges, så kan costaricaneren rendyrkes som offensiv midtbanespiller, men frem til det skjer, så er han faktisk vårt beste alternativ på topp - som spiss!

---------------------------

@ Twitter: http://twitter.com/ffksupporter
@ Facebook: http://www.facebook.com/ffksupporter


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340