Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Lemmy

Landslagsspiller

Ble medlem: 16 jul 05
Innlegg: 2985

Lagt til: 14 jul 09, 19:49

Straffe? Frispark? Obstruksjon? Indirekte eller direkte?

Jeg finner ikke reglene, men mener at dette er en soleklar obstruksjon. Fra Store Norske Leksikon:

"obstruksjon – idrett. Forseelse i fotball, foreligger når en spiller uten å gjøre noe forsøk på å få tak i ballen, hindrer eller stenger en motspiller."

Angående om det er innenfor eller ikke, er jeg derimot svært usikker på. På de bildene jeg ser på VGlive ser det faktisk ut som om Éverton har en fot akkurat på streken og en utenfor. Det er uansett svært vanskelig å få fryst bildene akkurat, så jeg har ingen fasit. Angående at dommere skal gi angripende lag fordel, er jeg helt enig. Det er surt som forsvarsspiller(snakker egen erfaring :P) å få billige mål i mot, men for en nøytral tilskuer vil man ha flest mulig mål/sjanser.

Førsteforsvarerjobben/ Gashi+Kvisvik

Jeg tror at om Barsom hadde løpt fortere, så hadde han rukket å komme i skikkelig press. Han senker farten tidlig, og blir stående 2-3 meter unna. Det er typisk norsk fotball og norske spillere å være sent oppe i presset, og det er få norske spillere(backer spesielt) som er aggressive førsteforsvarere.

Olav Zanetti står helt stille når han får ballen, og er ikke en spesielt rask spiller. I "førsteforsvarerboka" står det at om spilleren har lite fart og ikke er spesielt hurtig, skal man være aggressiv i presset. Når Barsom i tillegg har en sikringsspiller, mener jeg at han må være mye tettere oppi. Da får han heller ta sjansen på at han kan bli finta bort, etter min mening.

Angående det inne i boksen, så har du selvfølgelig helt rett. Etter å ha sett det en gang til er jeg helt enig med deg. Gashi skal plukke opp Mjelde. Slapt av ham.. Ellers så ligger vi faktisk ganske fint inne i boksen. Gashi står imidlertid en stund på 16-meteren, og skal akkurat til å løpe i press på Mjelde når han får ballen. Ser imidlertid at han er altfor sent ute, og lar Askar ta det isteden.

 


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340