Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Snæbbuss-aristokrat #79

A-lagspiller

Ble medlem: 28 mar 03
Innlegg: 293

Lagt til: 19 mai 09, 21:35

Opprinnelig postet av Gardarson

Jeg har spurt før og spør igjen: Hva er best av at det er 100 på feltet som synger stort sett hele tiden, eller 800 hvorav 100 synger hele tiden, mens de resterende 700 er med når de føler for det? Så å si alle er jo med på ropene som Fredrikstad og Rød og hvite er de beste, ikke kom å si noe annet engang! Det hadde blitt ganske tamt med 20 fra brh og oss 80 andre.. Jeg er selvfølgelig enig i at så mange som mulig bør synge så mye som mulig, men sånn er der desverre ikke.

Eneste muligheten til å få folk mer engasjerte er at de står midt oppi det og får LYST personlig til å bidra. Den lysten kommer garantert ikke av unødvendige kommentarer og kjefting og skråling!

Hadde det vært sånn at feltet var utsolgt hver gang og mange sangivrige stod utafor og ikke kom inn, DA hadde jeg skjønt maset deres, men det er absolutt ikke fakta!

Hør hør.

Er veldig enig i det Gardarson skriver her, har nevnt det selv også men det er jo noen år siden nå. Ikke det at jeg er så smart og tidlig ute med ting altså,  men det illustrerer jo iallefall at dette ikke er noe nytt problem.
Som det blir skrevet her så hadde det selvfølgelig vært best om absolutt alle på feltet var like flinke til å synge som BRH, da hadde vi vel vært i særklasse i norge tenker jeg, sånn er det desverre ikke.

Så kan man jo spørre seg hvorfor det er sånn, jeg tror svaret ligger i at det rett og slett ikke er nok "hardcore" fans i fredrikstad pr. d. d. til å fylle hele feltet med syngene supportere.  De første årene i tippeligaen var toppfotballen noe som var nytt for oss fr.stad folk og selvfølgelig er noe nytt litt spennende, nå som vi er litt mer "etablert" har dette spekteret forsvunnet for mange og det er kanskje naturlig at stemningen da dabber litt av.

Vi må også huske på at dette med supporterkultur i henhold til fotball er noe som er relativt nytt her i byen, i "gamle dager" hadde vi stort sett ett helt vanlig publikum som jublet ved scoringer og dro igang en enkel "fredrikstad klapp klapp klapp" når spillet eller situasjonen tilsa det. Sånn var det også alle årene i 2.divisjon og frem til plankehaugen og oppturen kom. Mange av dere som er ivrigst hevder jo dere var å så kamper på stadion på den tiden også, jeg hørte dere iallefall ikke. Var ikke ment som kritikk det siste der men nevnte det bare for å illustrere at ingen av oss har stått å skreket oss hese fra første kamp, tenk på at det er jo noen som er der for første gang også, kan ikke vente at de skal være helt "harcore" allerede da, eller? Jeg tror iallefall at for å rekruttere nye ivrige supportere så er det viktig at alle de som er der 1. eller 2. gang går derfra med en god opplevelse, ikke misfornøyd etter å ha blitt kjeftet på av en eller annen "tulling". 

Husk at det tar tid å bygge supporterkultur, de lagene vi ofte prøver å sammenligne oss med har vært i toppen de siste 20-30 årene og kulturen har derfor fått litt bedre fotfeste.

Som gardarson sier så synes også jeg det er bedre med et felt med 100 hardcore + 700 som er med nå og da enn ett stort tomt felt med 100 hardcore fans. Den dagen det blir plassmangel og de som synger heletiden ikke får billett synes jeg dette er ett problem.

Det var mine tanker da, kanskje litt rotete innlegg men håper noen tar seg tid til å lese det, håper ingen føler seg tråkket på iallefall for jeg har prøvd å være konstruktiv. :)


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340