Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

Asgeir

Landslagsspiller

Ble medlem: 20 mai 04
Innlegg: 1048

Lagt til: 07 mai 09, 09:46

Opprinnelig postet av Husgutt

Spør dere meg, var det bare en soleklar straffe igår, handsen til Piquet.. Den andre "handsen" traff han jo i armhulen....

Jeg mener faktisk at handsen til Piquet også kan disktuteres.

Let's face it: Det er hands innafor seksten-meteren hver eneste kamp i engelsk fotball, i norsk fotball, og i CL. Hvis det skulle bli dømt straffe hver gang ville det aldri blitt skutt på mål, for angripere ville da sikte på armene til forsvarerene...

Det er en soleklar hands på Piqué, joda, og Øvrebø ser den, selvfølgelig ser han den, men han bedømmer den som følger:

1) Ballen passerer Piqué bare noen cm fra kroppen, siden Piqué forsøker å blokkere skuddet

2) Ballen treffer Piqué bak kroppen og han har armen ut fra kroppen, ja, men i nesten stikk motsatt retning av der ballen kommer fra, typisk ikke en vinkel på armen som er valgt for å stanse ballen, snarere heller det motsatte.

3) Handsen forhindrer ikke scoring, det er bare å se på utgangsvinkelen osv

Disse tre punktene gjør at det er en helt akseptabel avgjørelse fra Øvrebø sin side.

Folk blir blenda av at det var mange situasjoner som kunne ha vært dømt samme vei, men det er nå engang sånn at en dommer skal dømme situasjon for situasjon, for ellers blir det "3 corner er straffe", og den kompensasjonsdømmer er det siste vi vil ha, tro meg. Hadde det bare vært snakk om den ene handsen til Piqué i hele kampen hadde ingen løfta på et øyebryn med akkurat samme avgjørelse som Øvrebø tok.

Det skal faktisk ikke være sånn at mange nesten-situasjoner utgjør en hel-situasjon.

Husk, folkens, vi ble slått ut av UEFA-cupen på stikk motsatt måte: Prytz ble truffet i armen ved et hardt innlegg fra kant, og det ble dømt straffespark. Hadde dette vært et skudd på mål, derimot, og Prytz hadde forsøkt å blokkere hadde det høyst sannsynlig ikke blitt straffe. Problemet den gang var at hastigheten på ballen var såpass langsom at Prytz burde ha fått armen unna, og nå står han igjen med en utrolig klossete manøver som sendte FFK ut av UEFA-cupen.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 21:35 | 06d4061f