Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 30 jan 09, 13:39
Endret: 30 jan 09, 13:40
Endret av: FFK1903

Du liker å trekke frem at treneren kun er opptatt av resultatene, og dermed ikke tar talentutvikling så nøye. Jeg kan være enig i at dette kanskje kan gjelde Grönhagen til en viss grad, men generelt sett så trenger ikke dette å stemme. Det kommer litt an på om treneren vet han blir satset på i flere år fremover og får roen til å faktisk satse på talenter. Det er vel ikke verre enn å se til Alex Ferguson og Arsene Wenger. Den ene brukte sine egne talenter og fikk mer enn en håndfull verdensstjerner ved å videreutvilke dem. Wenger har hentet inn purunge fotballspillere og formet disse til verdensstjerner. Det er faktisk også noe å ha på en CV, at de har videreutviklet talenter til å bli store stjerner.

For å klare dette, så er også treneren avhengig av å ha talenter i troppen. Er de gode nok, så gir nok også Grønhagen de sjansen. Staw fikk sjansen, fordi han er god nok. Thomassen fikk jo også en del kamper, og jeg tviler på at Grönhagen ikke har vært med i utviklingen hans. Men etter han så er det få talenter i klubben. I neste rekke finner vi Trulsen, Shabani og de andre, som egentlig ikke har potensiale til å bli habile tippeligaspillere.

Hvis FFK velger å satse på videreutvikling av unge spillere, og har et komplett program for disse, så tror jeg også Grönhagen vil bruke sine resurser på dette. Skulle han få formet en (eller flere) spiller(e) som slår igjennom i Tippeligaen så vil jo det gagne han som trener også, i form av bedre resultater. Blir de solgt, så har han råd til å hente inn erstattere.

Grönhagen har vel også antydet at dette kanske blir hans siste trenerjobb, så jeg kjøper ikke helt den at han kun er ute etter å ha etablerte spillere på banen for å oppnå suksess. Det har han allerede oppnådd, hans renommé vil ikke bli nevneverdig svekket om han i tillegg begynner å fostre opp talenter.

Spørsmålet er kanskje heller om han har motivasjonen. For du har rett i at en trener er i en klubb på lånt tid, og hvor lenge ser Grönhagen for seg at han blir i klubben? Ut sesongen, tre, fire sesonger til? Starter han nå, har han kanskje en tippeligaklar spiller om rundt de tider han slutter som trener og etterlater en fullgod spiller til en ny trener.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340