Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 02 okt 08, 11:12
Endret: 02 okt 08, 11:36
Endret av: FFK1903

Opprinnelig postet av oleberg
Det her må være noe av det dummeste jeg har lest på lenge!!!! Forutsetning å lære seg Norsk!!!! Hva med Kasey Wehrmann. Hvor lenge har han vært i Norge da??? Han kan vel ikke så mye Norsk han heller. Nei stikk fingeren i gjorde. Norsk snakkes av ca. 4 Mill mennesker og ingen andre i verden. Svenskene og Danskene forstår oss såvidt. Det er bare trangsynte Nordmenn som tror at andre mennesker vil lære vårt språk, når de skal være her i en kort periode av livet sitt.

Kan absoulutt ikke skjønne at det skal være noen forutsetning å lære seg Norsk - men Engelsk derimot støtter jeg selvsagt 100%

Jeg kan love deg det. Om alle innvandrere til Norge hadde lært seg norsk så hadde det vært mye mindre trøbbel her i landet også. Nå lærer mange av dem ikke norsk og blir dermed heller ikke sosialt tilknyttet nordmenn - men henger sammen med kun folk som kan sitt eget morsmål. Da blir man ikke mye integrert i samfunnet skal jeg fortelle deg.

Jeg fatter ikke hvorfor antall som snakker språket skal ha noe med saken å gjøre. Man skal integreres i samfunnet enten det bor 4.5 millioner i landet eller 250 millioner. Du kan jo for eksempel ta å bo i Frankrike i fire år og kun snakke engelsk og se hvor langt du kommer i forhold til en som ville lært seg fransk.

At Wehrman ikke har lært seg norsk betyr ikke at han ikke skjønner norsk. Og han er vel omtrent unntaket når det gjelder proffer som har vært her så lenge. Se på Uwe Rösler. Om ikke perfekt norsk så skjønner han i hvert fall språket. Er det ikke Munoz i Tromsø som har lært seg flytende norsk på rekordrask tid? Piiroja skjønner også norsk. Og sikkert mange flere.

Stjerneeksempeler hadde jeg i min tidligere jobb. Der var det en fra tidligere Jugoslavia som med en gang begynte å lære seg norsk. Nå snakket han flytende og hadde flere norske venner enn sine tidligere landsmenn. Kameratene fra hjemlandet som ikke tok bryet med å lære seg språket daffet rundt og gjorde ingenting i en gruppe på ti.

Jeg gjentar: Skal man innlemmes og integreres i det norske samfunnet er det en forusetning å lære seg norsk.

Se på Tarik. Han sa med en gang at han måtte lære seg nederlandsk da han kom dit. Nederlandsk snakkes ikke av så forbanna mange det heller og Tarik vet mest sannsynlig at han ikke kommer til å være der resten av karriereren. Likevel har han altså allerede begynt å lære seg nederlandsk.

... og jo yngre man er - desto viktigere er det. Nærmer man seg de tretti så har man kanskje en familiære fullpakke rundt seg til enhver tid også. Man sitter ikke ensom i en leilighet og titter ut.


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340