Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

FFK1903

Moderator

Ble medlem: 27 nov 03
Innlegg: 7068

Lagt til: 01 okt 08, 16:14
Endret: 01 okt 08, 16:17
Endret av: FFK1903

Hvis disse to skulle være her i tre-fire år fremover så skjønner jeg godt at FFK ville at de skulle lære norsk (de fikk også engelskundervisning). Skal man innlemme seg i det norske samfunnet er det nesten en forutsetning å lære seg norsk. Ja - nordmenn kan engelsk - men det er en hel del som kvier seg for å snakke engelsk. Spør en hvilken som helst turist som har prøvd å fått noen engelske gloser ut av (edru) nordmenn. Det er sikkert ti ganger enklere å etablere seg i Norge om man snakker norsk enn om man snakker kun engelsk.

Jeg jobbet tidligere hos et amerikansk firma i Stavanger hvor det var en stor del utlendinger. De fleste der prøvde å lære seg norsk og så store fordeler med dette selv om de snakket flytende engelsk. Flere av dem var amerikanere. Nordmenn er rett og slett ikke flinke til å snakke engelsk - selv om de kan.

Og hva med å kjøpe matvarer og andre praktiske ting. Det er en fordel å kunne lese hva forskjellige ting er.

FFK hadde vel også muligens en opsjon på kjøp?

Med andre ord. Jeg skjønner FFK veldig godt at de satte disse to på norskkurs i tillegg. De hadde sikkert greid seg med engelsk i FFK-miljøet - men de skal også fungere etter at de har kommet hjem fra trening.

Og hvis det er noen som lurer på om jeg har glemt at det finnes komma på tastaturet så kan jeg meddele at den tasten har tatt kvelden så det blir - i steden for :P


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340