Husk meg
Brukernavn
Passord
  • Du må logge inn for å kunne svare på dette innlegget! Dette gjøres øverst i høyre hjørnet.

denialsander

Landslagsspiller
Ble medlem: 06 jul 05
Innlegg: 3236

Lagt til: 08 aug 08, 08:54

Opprinnelig postet av Asgeir

og så bruke den avkastninga på å skape nye energikilder og bygge ut ikke-fossil transport FØR børsene går til helvete pga mangel på olje...

Og da skal dagens oljefond bli et investor- og venturefond, mener du? Hva er "ikke-fossil transport"?  Transport som ikke baserer seg på fossilt brennstoff?

Hvorfor går oljeprisen ut av kontroll innen 10 år?

Store land som Kina og India har igangsatt enorme utbygninger av alternative kraftkilder enn fossilt brennstoff. Kjernekraft, primært. Det er ingenting som tyder på at det blir færre utbygginger av kjernekraft som energikilder fremover. Samtidig er det en voldsom økning i firmaer som tilbyr solenergiløsninger. Det er store utbygginger av vindmølleparker over hele verden. Det er fremskritt når det gjelder biler og alternative energikilder. Sverige er et land til etterfølgelse i så måte: Minst 1/3 biler i offentlig sektor er nå klassifisert som miljøbil, de nærmer seg 15% av samlet busspark på hhv etanol/biogass.

Dersom miljøfokuset opprettholdes vil det vi ser nå og de nærmeste åra være en "peak" av oljeforbruk, før jeg tror det vil roe seg litt ned.

---------------------------

Pear Pimples for Hairy Fishnuts!


Copyright © ffksupporter.net 2003-2023 | Kontakt oss på support@ffksupporter.net

Ansvarlig redaktør: Øystein Holt, ffksupporter.net

26/04/2024 22:15 | c8124340